VIDEO: Ο αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου

Newsroom
14/09/2020 23:31
 
 
 

 

Παρατεταγμένοι στη σειρά με τηρούμενες τις απαραίτητες αποστάσεις και με τη μάσκα στα πρόσωπα τους λιγοστοί ήταν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου που συμμετείχαν στην τελετή του αγιασμού στο προαύλιο του σχολείου τους, το πρωί της Δευτέρας. Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν στις τάξεις τους αναμένοντας τον ιερέα να τελέσει κι εκεί τον αγιασμό.

Εκτός από τους ιερείς, παρόντες στην τελετή αγιασμού στο ιστορικό σχολείο του νησιού ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μαράκης, ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Φουτάκογλου, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όλοι ευχήθηκαν «καλή σχολική χρονιά» εφιστώντας παράλληλα την προσοχή των μαθητών ώστε να τηρούν τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού φορώντας τις μάσκες τους και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι ιερείς αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία του αγιασμού στον προαύλιο χώρο του σχολείου αγίασαν και τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες όπου βρίσκονταν, όπως όριζαν τα πρωτόκολλα για τον αγιασμό των σχολείων.

 

(Visited 1.410 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*