Βραβείο για τους μαθητές της Ε’ τάξης (2014-2015) του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

admin
20/11/2015 11:04
 
 
 

Δεν… «ψάρωσαν» και κέρδισαν το βραβείο Βέλτιστου Ψηφιακού Διδακτικού Σεναρίου οι μαθητές της Ε’ Τάξης (2014 – 2015) του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, οι οποίοι συμμετείχαν στην καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά του εκφοβισμού με γενικό τίτλο «Μην Ψαρώνεις».

Η προσπάθεια των μαθητών που συμμετείχαν σε αυτό το project είχε ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση του περιβάλλοντος του σχολείου (μαθητών, δασκάλων, γονέων), αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα σχετικά με το μείζον θέμα του εκφοβισμού.

Η καμπάνια αποτελείται από 6 βίντεο που δημιουργήθηκαν με την τεχνική stop motion animation. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης, αφού μελέτησαν το φαινόμενο του εκφοβισμού, χωρίστηκαν σε ομάδες και έγραψαν τα σενάρια των ταινιών, δημιούργησαν τα storyboard, έφτιαξαν τις φιγούρες με την βοήθεια της εκπαιδευτικού εικαστικών, φωτογράφησαν τις φιγούρες με φόντο τον τοίχο του σχολείου και ηχογράφησαν όλους τους απαραίτητους διαλόγους.

Οι μαθητές που συμμετείχαν, είναι οι εξής: Μαρία  Α., Ειρηλένα Α., Μιχάλης Κ., Αναστασία Κ., Φώτης Κ., Παναγιώτης Κ., Ναταλία Κ., Σπύρος Μ., Δομένικος Μ., Βαγγέλης Μ., Γιώργος Μ, Παναγιώτης Μ., Μιχαέλα Ν., Αντώνης Ξ., Γεώργιος Ξ., Σπύρος Π., Ιώλια Π., Στράτος Π., Σοφία Π., Νικόλας Τ., Κλοριάν Τ.

Το βραβείο Βέλτιστου Ψηφιακού Διδακτικού Σεναρίου απονεμήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Τα βίντεο της καμπάνιας:

Αναλυτικά τα στάδια υλοποίησης:

* στην πλατφόρμα Αίσωπος του Υπουργείου Παιδείας

*στην ιστοσελίδα του σχολείου 

 

{youtube} https://goo.gl/Mw7wKL {/youtube}

 

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*