Προγράμματα και δράσεις κατάρτισης στις Κυκλάδες ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

admin
29/10/2015 14:08
 
 
 

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ΚΕΚ Γ. Γεννημάτας και Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την υλοποίηση του έργου «Πρόγραμμα και Δράσεις Κατάρτισης στις Κυκλάδες», προϋπολογισμού 199.000 ευρώ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο (το θέμα καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση).

Μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης, θα γίνει η καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.500 ωρών για ανέργους, εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους που θα πραγματοποιηθούν στο νομό Κυκλάδων στις θεματικές κατηγορίες: α) Οικονομία – Επιχειρηματικότητα β) Πρωτογενής Τομέας γ) Παραδοσιακά Επαγγέλματα δ) Απόκτηση Δεξιοτήτων ε) Αγωγή των Πολιτών στ) Περιβάλλον.

Το χρονικό πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω έργου είναι ένα έτος από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης από τα συμβαλλόμενα μέρη, με στόχο να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταρτίσεων κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο 2015 έως τον Απρίλιο 2016, καθώς θεωρείται ο καταλληλότερος χρόνος διεξαγωγής εκπαιδευτικών δράσεων στα τουριστικά νησιά.

Φορέας υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου θα είναι το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε., το οποίο κατά την τελευταία τριετία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 15.000 ώρες κατάρτισης, σε πολλαπλά θεματικά πεδία επιμόρφωσης, σχεδόν στο σύνολο των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Επιπλέον, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διαθέτει σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στοχευμένων τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και στους εργαζόμενους τους. Μόνο στη διετία 2013-14, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργάνωσε συνολικά 180 εκπαιδευτικά τμήματα σε 18 νησιά, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι όλες οι προαναφερόμενες δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας στη Σύρο, καθώς και με Δήμους, τοπικούς φορείς, συλλόγους και φυσικά περιφερειακούς συμβούλους.

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*