Διευθυντής του ΓΕΛ Νάξου για το εσπερινό Λύκειο: «Νιώθω απέραντη χαρά και ικανοποίηση»

Newsroom
14/06/2020 16:44
 
 
 

 

Την «απέραντη χαρά και ικανοποίησή» του εκφράζει ο διευθυντής του ΓΕΛ Νάξου Ματθαίος Χατζηπέτρος για την ίδρυση του Νυχτερινού Γενικού Λυκείου Νάξου που θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Ο κ. Χατζηπέτρος δίνει τα εύσημα στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ίδρυση του Νυχτερινού ΓΕΛ «φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του».

Σε ανοιχτή επιστολή ο κ. Ματθαίος Χατζηπέτρος, αναλυτικά αναφέρει:

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, η δημιουργία της 1ης Εσπερινής Εκπαιδευτικής Δομής στο νησί μας.

Το Εσπερινό ΓΕ.Λ.Νάξου, είναι ένα μεγάλο κοινωνικό και εκπαιδευτικό γεγονός!

Ένα χρόνιο, δίκαιο και ώριμο αίτημα της ναξιακής κοινωνίας, πήρε επιτέλους σάρκα και οστά.


Διαβάστε επίσης: Είναι γεγονός! Ιδρύθηκε Εσπερινό Γενικό Λύκειο στη Νάξο


Καλύπτεται πλέον αυτό το μεγάλο κενό, της αδυναμίας παροχής ίσων ευκαιριών στην «δια βίου μάθηση» όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας, ανθρώπων που είχαν εγκαταλείψει πρόωρα τις Λυκειακές τους σπουδές για διάφορους λόγους, και που στην πορεία της ενήλικης ζωής τους, αναζητούσαν μια δεύτερη ευκαιρία για να συμμετέχουν ξανά στη χαρά και στο δικαίωμα της γνώσης και της μόρφωσης!

Επίσης ικανοποιείται και το αίτημα πολλών ανηλίκων εργαζομένων μαθητών (κυρίως κατά την τουριστική περίοδο) να εργάζονται και παράλληλα να σπουδάζουν, συμμετέχοντας ακόμη και στη διεκδίκηση της εισαγωγής τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας!

Ως ένας από εκείνους που εδώ και χρόνια προωθούσε το συγκεκριμένο ΟΝΕΙΡΟ και συνέβαλε με τις μικρές του δυνάμεις στην ευόδωση του τεράστιου αυτού στόχου, θεωρώ ηθικό χρέος μου να αποδώσω τα εύσημα στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον κ. Δημήτρη Λιανό, διότι πραγματικά πείστηκε για την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητά του, το κυνήγησε με κάθε θεμιτό μέσο και η επίτευξή του τον δικαιώνει απόλυτα και φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του!

Εύχομαι σύντομα ευχάριστα νέα και για την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Νάξου!

Συγχαρητήρια και σε όλους τους συντελεστές, που άφησαν το αποτύπωμα και τη σφραγίδα τους στην κοινή μας προσπάθεια, για να φτάσουμε στη σημερινή λαμπρή μέρα για το νησί μας!
Νιώθω απέραντη χαρά και ικανοποίηση!

Νάξος 14-06-2020
Ο Διευθυντής του Ημερήσιου ΓΕ.Λ Νάξου

Ματθαίος Χατζηπέτρος
ΠΕ01-Θεολόγος

(Visited 611 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*