Είναι γεγονός! Ιδρύθηκε Εσπερινό Γενικό Λύκειο στη Νάξο

Newsroom
13/06/2020 20:01
 
 
 

 

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στη Νάξο, ένα πάγιο αίτημα των Ναξιωτών που παίρνει σάρκα και οστά.

Μετά την απόφαση που συνυπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, το Εσπερινό Λύκειο στη Νάξο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

Το θέμα του Εσπερινού Λυκείου της Νάξου είχε απασχολήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουτλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 19 Νοεμβρίου 2019, όπου ομόφωνα γνωμοδότησε «υπέρ» της ίδρυσης του.

Σύμφωνα με την απόφαση το Εσπερινό Λύκειο θα στεγαστεί στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ.

«Οι κτιριακές υποδομές του ΓΕ.Λ. Νάξου είναι κατάλληλες για να καλύψουν τις ανάγκες του Εσπερινού Λυκείου και το εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό είναι σύμφωνα με υπάρχουσες αιτήσεις, τουλάχιστον ογδόντα (80) άτομα, εκ των οποίων σύμφωνα με τα έγγραφα των Διευθυντών του Γενικού Λυκείου Νάξου, του 1ου και 2ου Γυμνασίου Νάξου και του Γυμνασίου Βίβλου, οι ανήλικοι μαθητές ανέρχονται σε πενήντα τρείς (53). Το εκπαιδευτικό προσωπικό της υπό ίδρυση μονάδας δύναται να καλυφθεί με διάθεση καθηγητών από τα σχολεία Δ.Ε. της Νάξου, με παράλληλη πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, εφόσον καταστεί ανάγκη» ανέφερε μεταξύ άλλων η απόφαση.

Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Φιλώτι

Σε ότι αφορά την ίδρυση Νυχτερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στο Φιλώτι, προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία.

Ωστόσο το θέμα είχε συζητηθεί παράλληλα με την ίδρυση του Εσπερινού ΓΕΛ στο δημοτικό συμβούλιο όπου και πάλι ήταν ομόφωνα θετική η γνωμάτευση για την ίδρυση του. Το Εσπερινό ΕΠΑΛ θα μπορούσε να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑ.Λ Νάξου στο Φιλώτι.

Η πρόταση ήταν να ιδρυθεί με τους εξής Τομείς και Ειδικότητες:

ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ -ΕΥΕΞΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Όπως επίσης ανέφερε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση του Νυχτερινού ΕΠΑΛ  κατάλληλη εργαστηριακή υποδομή μπορεί να παρέχεται από το Ε.Κ. Νάξου και το εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό ανέρχεται σε σαράντα (40) άτομα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό της υπό ίδρυση μονάδας δύναται να καλυφθεί με διάθεση καθηγητών από το ΕΠΑ.Λ. Νάξου, το Ε.Κ. Νάξου, καθώς και από τα υπόλοιπα σχολεία της Δ.Ε. Νάξου, με παράλληλη πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, εφόσον καταστεί ανάγκη.

Για την μεταφορά τους οι φοιτούντες και στις δύο δομές δύναται να εξυπηρετηθούν από Δημοτικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η ίδρυση των προτεινόμενων νέων σχολικών μονάδων παρουσιάζεται ως επιτακτική ανάγκη, καθώς είναι σημαντική η παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα φοίτησης στις υπάρχουσες σχολικές μονάδες της Νάξου οι οποίες λειτουργούν με πρωινό ωράριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη τουριστική κίνηση και η σταδιακή διεύρυνση της τουριστικής περιόδου – Απρίλιος με Οκτώβριο – δυσχεραίνει την παρακολούθηση των μαθημάτων από πολλούς μαθητές που εργάζονται στις τουριστικές επιχειρήσεις» ανέφερε η σχετική απόφαση.

(Visited 896 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*