Ιστορική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής του ΓΕΛ Νάξου: Θα αποφασιστεί αν το Λύκειο θα ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος»

Μανώλης Γλέζος
Newsroom
29/05/2020 4:20
 •  
 •  
 •  

 

Ανοιχτή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το σχολικό συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου προκειμένου να αποφασίσει για την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στον τίτλο του.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ΓΕΛ Νάξου Ματθαίος Χατζηπέτρος ανακοίνωσε πρόσκληση για σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου στις 29 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 2:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του σχολείου – παραμονή της 79ης επετείου της υποστολής της σβάστικας από την Ακρόπολη (τον ιερό βράχο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας) – προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επί της συγκεκριμένης πρότασης, της προσθήκης δηλαδή στον τίτλο: Γενικό Λύκειο Νάξου, της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος».

Η συνεδρίαση του οργάνου θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να παραστεί ως ακροατής, αλλά και να πάρει το λόγο για να εκφράσει τη γνώμη του, κατά την ιστορική αυτή στιγμή.

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Π.Ε. Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Μαριέττα Παραμυθιώτου, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος και εκπρόσωποι φορέων.

(Visited 164 times, 1 visits today)

One Comment

 1. Είναι κοινής αποδοχής ήρωας ο Γλέζος;
  Έχτισε όλη τη ζωή του και όλη την πολιτική σταδιοδρομία του, γυρίζοντας από κόμμα σε κόμμα, σε μια πράξη νεανική.
  Μαζί με αυτόν υπήρχε και κάποιος άλλος που όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε στη μετέπειτα ζωή του.
  Πέρα από τις αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι αληθινό το κατέβασμα της σημαίας, σίγουρα είναι αληθινός ο χαιρετισμός του “ήρωα και δημοκράτη” Μανώλη Γλέζου στην κηδεία του Χότζα.
  Αυτή η φωτογραφία ας κοσμεί την είσοδο του νέου Λυκείου μετά τη μετονομασία του.
  Ας πει κάποιος την αλήθεια. Σίγουρα έχουμε ανάγκη από σύγχρονους ήρωες αλλά η ιστορία διδάσκει.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.