Δημοπρατείται ο βρεφονηπιακός σταθμός του Φιλωτίου

Newsroom
14/05/2020 11:17
 
 
 

 

Στην προέγκριση δημοπράτησης του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλώτι προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία, με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο «Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Φιλωτίου Νάξου» που αποτελεί υποέργο της Πράξης «Βρεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.621.458,72€. Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, το εργο είχε ενταχθεί τον Μάρτιο του 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Το έργο (που μελέτησε και «ωρίμασε» ο Δήμος Νάξου) αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 36 νηπίων και 10 βρεφών.

Το κτίριο 700 τ.μ. θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτός ορίων οικισμού Φιλωτίου, ιδιοκτησίας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και περιβάλλοντα χώρο.Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

Είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 185 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*