Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

admin
10/09/2015 14:05
 
 
 

 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας χρονιάς, με όνειρα φιλοδοξίες, επιθυμία για πρόοδο.

Στην προσπάθεια αυτή είναι αναγκαίο να συμμετέχουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την σχολική κοινότητα, διδακτικό προσωπικό, γονείς, μαθητές, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμών, για να βελτιωθεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και οι συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Κάνοντας πράξη τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι η συντήρηση των σχολικών μονάδων αποτελεί αρμοδιότητα των Δήμων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε δυο εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διατεθούν για τη βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων.

Στόχος μας είναι οι περιφερειακές ενότητες Κυκλάδων να έχουν κατάλληλα σχολεία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στο έργο της διδασκαλίας και της μάθησης .

Φίλες και φίλοι μαθητές,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία στον αγώνα που τώρα ξεκινάτε.

Έναν αγώνα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό, που θα σας εφοδιάσει με χρήσιμες και πολύτιμες γνώσεις και θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μία δυνατή προσωπικότητα ικανή να αντεπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Με όπλα σας τη θέληση, την επιμονή και τη θετική διάθεση μπορείτε να αξιοποιήσετε δημιουργικά κάθε γνώση, κάθε δυνατότητα και κάθε εμπειρία που σας προσφέρει το σχολείο και το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

           

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Γιώργος Λεονταρίτης

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*