Στη Σύρο το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Newsroom
05/03/2020 11:44
 
 
 

 

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που είναι η μεγαλύτερη γιορτή της «Πληροφορικής στο Σχολείο» στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει στις αρχές Μαΐου η Σύρος.

Τον Απρίλιο του 2019, για 9η συνεχόμενη χρονιά, περισσότεροι από 5.500 μαθητές δημιούργησαν και παρουσίασαν έργα σε 16 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας έχουν δηλώσει συμμετοχή οι πόλεις: Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Βόλος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιάς, Πύργος Ηλείας, Σύρος, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν: α) στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), β) στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, γ) στο μάθημα «Ερευνητικές δημιουργικές δραστηριότητες» των ΓΕΛ και δ) και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Info

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Σύρος, Παρασκευή 8 Μαΐου, αίθουσα εκδηλώσεων 1ου Γυμνασίου
(www.digifest.info)

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*