ΕΛΜΕ Θήρας: Να δοθεί άδεια στους νησιώτες αναπληρωτές για να καταθέσουν αιτήσεις μόνιμου διορισμού

Newsroom
23/01/2020 00:52
 
 
 

 

Να δώσει ειδική άδεια στους Κυκλαδίτες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους για μόνιμο διορισμό ζητά η ΕΛΜΕ Θήρας.

Η ΕΛΜΕ Θήρας διαμαρτύρεται έντονα σε έγγραφο της προς το Υπουργείο Παιδείας τονίζοντας πόσο δύσκολο είναι ένας εκπαιδευτικός να μετακινηθεί από την Ανάφη, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο αλλά ακόμη και από Σαντορίνη, προς τη Σύρο προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Οι αναπληρωτές αυτοί είναι υποχρεωμένοι λόγω δρομολογίων να απουσιάσουν από τα σχολεία τους, να διανυκτερεύσουν τουλάχιστον 2 μέρες και να πληρώσουν όλα αυτά τα έξοδα» σημειώνει και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να παράσχει ειδική άδεια για κατάθεση δικαιολογητικών.

Αναλυτικότερα η επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, και ενώ έχει αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων και η κατάθεση των δικαιολογητικών (Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019), για τη μη πρόβλεψη διευκόλυνσης των αναπληρωτών που εργάζονται στη νησιωτική Ελλάδα. Πόσο εύκολο είναι ένας εκπαιδευτικός από την Ανάφη, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο αλλά ακόμη και από Σαντορίνη να μετακινηθεί στη Σύρο προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Οι αναπληρωτές αυτοί είναι υποχρεωμένοι λόγω δρομολογίων να απουσιάσουν από τα σχολεία τους, να διανυκτερεύσουν τουλάχιστον 2 μέρες και να πληρώσουν όλα αυτά τα έξοδα.

Ζητούμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας -το λιγότερο που μπορεί να κάνει- να παράσχει ειδική άδεια για κατάθεση δικαιολογητικών.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*