Σοβαρό το στεγαστικό πρόβλημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Νάξο

Newsroom
20/09/2019 01:05
 
 
 

 

Στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Νάξο, αναφέρεται ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων.

Όπως καταγγέλλουν, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι καταφθάνουν στο νησί και είναι αδύνατον να βρουν σπίτι ή αν το βρουν η τιμή είναι απαγορευτική. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις ακόμα κι αν βρουν σπίτι για να μείνουν, οι ιδιοκτήτες τους «εξηγούνται» εκβιαστικά ότι θα πρέπει να το αδειάσουν πριν από τη λήξη της σύμβασης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην χάσουν ούτε μέρα από την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο Σύλλογος ζητά από τη δημοτική αρχή του νησιού επιδότηση του κόστους στέγασης ή μέρους αυτής και κρίνει απαραίτητο να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου ώστε να λάβει άμεσα μέτρα και να συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

Η προσωρινή τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων εκπαιδευτικών έγινε, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν ακουστεί το πρώτο κουδούνι για την σχολική χρονιά 2019-2020.
Με μία βαλίτσα στο χέρι καλούνται σε χρονικό διάστημα δύο ημερών να παρουσιαστούν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων, ενώ ταυτόχρονα, με ένα κινητό στο χέρι ξεκινούν την αγωνιώδη αναζήτηση στέγης για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Από την πρώτη εβδομάδα του σχολικού έτους αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ραγδαίας αύξησης της τουριστικής κίνησης, που τα τελευταία χρόνια καθιστά δύσκολη, αν όχι ανέφικτη, την εύρεση αξιοπρεπούς κατοικίας ως τον Ιούνιο, οπότε και λήγει η σύμβαση τους. Μέχρι πρότινος το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η ίδια κατάσταση ωστόσο φαίνεται να επεκτείνεται και στη Νάξο, όπως μας ενημέρωσαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που έφτασαν στο νησί και αδυνατούν να βρουν κατάλληλη στέγη σε λογική τιμή. Τα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες είναι υπέρογκα, ενώ εκβιαστικά ζητούν την εκκένωση των καταλυμάτων πριν τη λήξη της σύμβασης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην χάσουν ούτε μέρα από την καλοκαιρινή περίοδο. Για αποδείξεις δε ούτε λόγος, αφού στην καλύτερη περίπτωση οι ιδιοκτήτες δέχονται να κόψουν αποδείξεις με πολύ μικρότερα από τα πραγματικά ποσά.

Καταγγέλλουμε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές

Εκπροσωπώντας τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων καταδεικνύουμε και καταγγέλλουμε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές συνάδελφοι μας μετά την τοποθέτηση τους στη Νάξο, για να βρουν στέγη σε λογική τιμή.

Αιτούμαστε την ανάγκη επιδότησης του κόστους στέγασης ή μέρους αυτής από την Δημοτική Αρχή προς τους αναπληρωτές συναδέλφους.

Κρίνουμε απαραίτητο να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων ζητά την ανθρώπινη αντιμετώπιση των συναδέλφων εκπαιδευτικών από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν κάθε χρόνο πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και έρχονται στο νησί μας για να εργαστούν διδάσκοντας τα παιδιά μας. Δεν πρόκειται για τουρίστες, που έρχονται για ολιγοήμερες διακοπές και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.

(Visited 917 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*