Οι τιμές που πρέπει να πωλούνται τα προϊόντα στα σχολικά κυλικεία

Newsroom
16/09/2019 11:54
  •  
  •  
  •  

 

Τις τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία δίνει το τμήμα εμπορίου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίζουν πόσο ακριβώς κοστίζει ότι αγοράζουν στο σχολείο.

Ωστόσο, τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που περιμένουν τους ιδιοκτήτες των κυλικείων εάν παραβούν τις ανώτατες τιμές πώλησης.
Για τα σημεία πώλησης λοιπόν, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λπ. που δραστηριοποιούνται εντός των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών), τα είδη που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα διατίθενται σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές ως εξής:

τιμές κυλικεία

Υποχρεωτικός ο τιμοκατάλογος

Επιπλέον στους χώρους όπου διατίθενται τα είδη του παραπάνω πίνακα τοποθετείται υποχρεωτικά κατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα τα εξής:
«ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ» με τις αντίστοιχες τιμές διάθεσής τους.

Η παρασκευή, κατοχή και διάθεση των ειδών του παραπάνω πίνακα είναι υποχρεωτική όλες τις ώρες λειτουργίας των πωλητών, που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Η εν λόγω υποχρέωση δεν αναιρεί το δικαίωμα στον υπόχρεο να επιλέξει ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί – σάντουιτς με τυρί» την διάθεση ενός εξ αυτών ή και των δύο και ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί και γαλοπούλα σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα» την διάθεση ενός εξ αυτών ή και των δύο.

Εφαρμογή διατάξεων περί κανόνων υγιεινής

Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικές φιάλες και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι υγειονομικές διατάξεις περί κανόνων υγιεινής σχολικών κυλικείων, καντινών και χώρων εστίασης εντός των σχολείων και καθορισμός των προϊόντων που διατίθενται από αυτά εντός δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ως κάτωθι:
Α. Για έλλειψη τιμοκαταλόγου, χίλια ευρώ (1.000€).
Β. Για υπέρβαση τιμής, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.
Γ. Για έλλειψη είδους, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.