Να φροντίσουν για την κυκλοφορία καλεί δήμο και οδηγούς η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου

Newsroom
10/09/2019 14:03
 
 
 

 

Επιστολή προς το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Πάρου απέστειλε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού σχετικά με τις διαβάσεις πεζών.

Όπως αναφέρουν:

“Μετά από ένα καλοκαίρι με αυξημένη τουριστική κίνηση, παρατηρούμε φθορά στις διαβάσεις πεζών και στα σημάτων οδικής κυκλοφορίας.
Παρακαλούμε πολύ, για την ασφάλεια των μαθητών και στα μέτρα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, όπως μεριμνήσετε:

Για το φρεσκάρισμα των διαβάσεων σε όλα τα σχολικά κτίρια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις στάσεις των λεωφορείων, καθώς και για τον καθαρισμό των σημάτων οδικής κυκλοφορίας, που δηλώνουν «Προσοχή Σχολείο», από αυτοκόλλητα και κλαδιά δέντρων”.

«Συμβουλές για τους οδηγούς»

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της Πάρου απευθυνόμενος σε όλους τους οδηγούς …συμβουλεύει:

• Ως οδηγοί να σέβεστε όλους τους χρήστες του δρόμου.
• Αποφύγετε να κλείνετε τις διαβάσεις πεζών, τις εισόδους σε κτήρια και σχολεία και μην παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμια για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών καθώς και στις ράμπες διάβασης ΑμεΑ.
• Όταν διέρχεστε έξω από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, παιδικές χαρές και πάρκα όπου κυκλοφορούν, συχνάζουν και παίζουν μαθητές και μικρά παιδιά, να οδηγείτε με αυξημένη προσοχή και μικρότερη ταχύτητα, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ατυχήματος.
• Να αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία και ευγένεια τις προκλήσεις στο δρόμο. Είναι αρετές που θέλουμε όλοι να έχουν τα παιδιά μας. Έρευνες μάς δείχνουν ότι η οδική συμπεριφορά των γονιών, έχει ισχυρή επίδραση στη μετέπειτα οδική συμπεριφορά των παιδιών.
• Η συμπεριφορά σας αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά σας, γιατί βλέπουν, ακούν και μιμούνται.

Συμπεριφερθείτε με ευγένεια και υπομονή είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί για να κάνουν και τα παιδιά σας το ίδιο.

(Visited 394 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*