Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
24/07/2019 15:43
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου «Νησιωτικότητα, Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές», που διεξήχθη στη Χώρα της Νάξου από τις 8 έως τις 21 Ιουλίου.

Το Θερινό Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για 8η συνεχή χρονιά με την συμμετοχή 20 Καθηγητών από 11 Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και την ενεργό στήριξη του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Η συμμετοχή των τριάντα φοιτητών ήταν δωρεάν και εκτός από τις καθημερινές διαλέξεις, οι φοιτητές που παρακολούθησαν το θερινό σχολείο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες και επιτόπιες έρευνες πεδίου, δίνοντας ένα έντονα βιωματικό χαρακτήρα και που πρόκειται να δημοσιευθούν σε διεθνή περιοδικά και βιβλία.

Οι σεμιναριακές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ουρσουλινών, ενώ καθοριστική για την επιτυχία των εργασιών του υπήρξε η ενεργός συμβολή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πρόνοιας & Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α).

Οι διδάσκοντες ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή, διδακτική και ερευνητική εμπειρία. Αποφασίσθηκε η δημοσίευση των κειμένων των εισηγήσεων, καθώς και των ερευνητικών εργασιών.

Η ιδιαίτερη επιτυχία του Θερινού αυτού Σχολείου παρέχει τα εχέγγυα για την διοργάνωσή του και την επόμενη χρονιά.

Τo Θερινό Σχολείο Νάξου εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου» και αποτελεί θεσμοθετημένη διαδικασία του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος του προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου με 5 ECTS (Διδακτικές Μονάδες Πιστοποίησης).

(Visited 196 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*