Σύσκεψη στον δήμο Σύρου-Ερμούπολης για το νέο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βάρης

Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης
Άκης Αξαόπουλος
10/06/2019 12:48
 
 
 

 

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Μαραγκού, του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Λειβαδάρα, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιαλόγλου, του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Διακοδημητρίου, της επιβλέπουσας μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας κας Σαμουτζάκη και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας για το έργο κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης.
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η εξεύρεση της βέλτιστης λύσης, αναφορικά με την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του υφιστάμενου σχολείου, σε σχέση με τις προβλεπόμενες εργασίες, σύμφωνα με τη σύμβαση του έργου.
Έτσι, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και τη λειτουργικότητα του σχολείου κατά τη νέα σχολική χρονιά, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί, στο μέτρο του δυνατού, η όχληση από τις εκτελούμενες εργασίες.
Διαπιστώθηκε ότι δε θα απαιτηθεί η προσωρινή μεταστέγαση των μαθητών σε άλλο κτίριο, αλλά οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στην υφιστάμενη σχολική μονάδα, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Μέρος των απαιτούμενων εργασιών στο υφιστάμενο κτίριο θα πραγματοποιηθεί εντός της θερινής περιόδου χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τη νέα σχολική χρονιά, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου και την οριστική μεταστέγαση των μαθητών σε αυτό.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*