Στον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

  •  
  •  
  •  

leontaritis enosi goneon syrou 1

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη είχαν χθες εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με θέμα τη μεταφορά μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες της Σύρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Παπαχαραλάμπους Λουκάς, η Γενική Γραμματέας κα Άννα Παύλου, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γιώργος Νομικός και κα Κυριακή Παπαγιάκουμου , καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων παρέδωσαν στον κ. Λεονταρίτη ανοικτή επιστολή, υπογεγραμμένη από γονείς μαθητών και πολίτες του νησιού, ζητώντας την άμεση μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες της Σύρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης επανέλαβε ότι πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η διευθέτηση του σημαντικού αυτού ζητήματος, το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς και ταλαιπωρεί μαθητές και γονείς.

«Ο διάλογος με τους εκπροσώπους φορέων είναι πάντα επιθυμητός και η ανταλλαγή απόψεων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια νόμιμη και διαχρονικά βιώσιμη λύση σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα, αυτό της μεταφοράς μαθητών, το οποίο όμως συναντά προσκόμματα λόγω του δαιδαλώδους ισχύοντος νομικού πλαισίου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος» δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

(Visited 6 times, 1 visits today)