Χωρίς δάσκαλο για πάνω από ένα μήνα η ΣΤ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου

 
 
 

2o dimotiko naxou neo 2

Μπορεί το σχολείο να είναι ολοκαίνουριο …όμως τα παιδιά της έκτης Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό σχολείο Νάξου είναι χωρίς δάσκαλο για πάνω από ένα μήνα.

Κι ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε κανονικά, η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας και αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Έκτοτε οι μαθητές δεν έχουν δάσκαλο και περιμένουν να κάνουν μάθημα από άλλους δασκάλους ή το διευθυντή του σχολείου που θα έχουν κενά. 

“Η δασκάλα της ΣΤ΄τάξης αρρώστησε απρόοπτα και έφυγε από το σχολείο. Ωστόσο, εμείς βάση νομοθεσίας θα έπρεπε να περιμένουμε την παρέλευση 15 ημερών για να υποβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της, όπως κι έγινε στις 10 Οκτωβρίου” σημείωσε στο naxostimes.gr ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Καστελάνος. 

Ωστόσο, η απάντηση από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων στη διεύθυνση του σχολείου είναι ότι εντός των επόμενων ημερών, που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων εκπαιδευτικών, το θέμα θα έχει διευθετηθεί και θα έχει έρθει δάσκαλος στο σχολείο να αναλάβει τα παιδιά της έκτης.

Η κατάσταση αυτή υφίσταται για πάνω από ένα μήνα με τη σχολική κοινότητα να είναι ανάστατη. Οι γονείς των παιδιών διαμαρτύρονται έντονα και περιμένουν να εξαντληθεί ο χρόνος που έχει δώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να έρθει νέος δάσκαλος στην τάξη. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λένε στο naxostimes, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Όταν κάποιος παίρνει αναρρωτικές άδειες δεν είναι δυνατόν να δίνουμε αμέσως κενό» σημείωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Μαρκέλλα Παραμυθιώτου στο naxostimes.gr και πρόσθεσε:


«Έχει γίνει ο προγραμματισμός και η καταγραφή των ελάχιστων κενών που υπάρχουν στα σχολεία των Κυκλάδων (άδειες εγκυμοσύνης, αναρρωτικές κ.λπ.) και τα έχουμε δώσει στο υπουργείο. Τώρα περιμένουμε την επόμενη φάση των προσλήψεων και πλέον είναι ζήτημα λίγων ημερών για να συμπληρωθούν» τόνισε. 

 

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*