Αίθουσα νηπιαγωγείου θα αποκτήσει το Δημοτικό Σχολείο Δονούσας

  •  
  •  
  •  

donousa 1

Μία νέα αίθουσα νηπιαγωγείου θα προστεθεί στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας, σε δύο χρόνια από σήμερα, καθώς ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης συνυπέγραψαν Διαβαθμιδική Σύμβαση Συνεργασίας για την εκτέλεση του έργου «Προσθήκη αίθουσας νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας και Βελτίωση Περιβάλλοντος χώρου σχολείου», προϋπολογισμού 190.000 ευρώ.

Το αντικείμενο της παρούσας διαβαθμιδικής σύμβασης συνεργασίας αφορά στην κατασκευή μιας νέας αίθουσας νηπιαγωγείου (επιφάνειας 40 τ.μ.), καθώς και εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας και λειτουργικότητας του Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή «Σταυρός» στη Δονούσα. Η διαβαθμιδική σύμβαση είναι διάρκειας 24 μηνών από την ημέρα υπογραφής της και βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – ως φορέας υλοποίησης – αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των έργων, την εκπόνηση των μελετών, τη λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και τη δημοπράτηση των έργων.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες των απαιτούμενων μελετών, όσο και το κόστος υλοποίησης του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων, παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Σε όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης τα οποία είτε εκτελούν οι Δήμοι, που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, είτε εκτελεί η Περιφέρεια, στις περιπτώσεις που οι Δήμου αδυνατούν, λόγω έλλειψης στελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών.

(Visited 20 times, 1 visits today)