O Ναξιώτης Μανόλης Ν. Κρητικός εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 
 
 

manolis kritikos 2

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκλέχθηκε ο Μανόλης Κρητικός. Ο Μανόλης Κρητικός είναι Επίκουρος Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Έχει σπουδάσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα. Είναι Διδάκτορας από το Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική του διατριβή χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EDAMBA (European Doctoral Program Association in Management and Business Administration) και πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου Rotterdam.

Έχει διδάξει Μαθηματικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Erasmus πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το 2016, πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων και πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Αστρολάβος από το 2005. Υπήρξε σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντής της Επαγγελματικής Σχολής Αθηνών και Γενικός Γραμματέας και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Έχει γράψει βιβλίο Πληροφορικής και οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά ακαδημαϊκά επιστημονικά περιοδικά, όπως: OMEGA-the International Journal of Management Science, Expert Systems with Applications – an international journal, the International Journal of Production Economics, the Journal of the Operational Research Society, the International Transactions in Operational Research, the Applied economics, the Operational Research: An International Journal, Journal of Statistics & Management Systems, Higher Education Studies, International Journal of Operations and Quantitative Management, Journal of Mathematics and System Science, Journal of Information Systems & Operations Management.
Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κ. Κρητικού είναι στην περιοχή της Επιχειρησιακής Έρευνας, των Πληροφοριακών Συστημάτων και στα Μαθηματικά.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*