Δωρεάν εκπαίδευση σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής για άνεργους

admin
23/04/2015 10:34
  •  
  •  
  •  

Άνεργοι από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 180 ωρών, σε τεχνολογίες Microsoft, όπως η γλώσσα προγραμματισμού C#, το .NET Framework και η ανάπτυξη ASP.NET εφαρμογών.

 

Η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοίνωσαν τη συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος «FIT4JOBS» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft, Microsoft YouthSpark.

Το πρόγραμμα ανακοινώνεται σε μια περίοδο όπου η πλειονότητα των εταιρειών αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας σε ειδικότητες Πληροφορικής. Σύμφωνα με μελέτη της Empirica για λογαριασμό της Ευρωπαΐκής Επιτροπής (Greece e-skills country report), περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές στην Ελλάδα λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι κενές θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 500.000.

«Οι συγκεκριμένες ελλείψεις αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ανάσχεση της ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος FIT4JOBS είναι να εκπαιδεύσει τους υποψηφίους σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας παράλληλα τα οφέλη και τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες της Microsoft », αναφέρει ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Microsoft Ελλάς.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και τοποθέτησης των υποψηφίων στην αγορά εργασίας υιοθετεί το Ιρλανδικό μοντέλο “FIT4JOBS”, μέσα από το οποίο περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι έχουν εκπαιδευτεί, ενώ 12.000 εξ’ αυτών βρήκαν δουλειά μετά το πέρας του προγράμματος. Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το συγκεκριμένο εγχείρημα ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση ανέργων στην Ευρώπη.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα – το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου – μέσω του συνδέσμου http://hepis.gr/FIT4JOBS-Microsoft-Youthspark. Στο FIT4JOBS μπορούν να συμμετάσχουν και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

 

Πηγή: protothema.gr

 

(Visited 6 times, 1 visits today)