Σεμινάριο για τις ξερολιθιές στη Σύρο

admin
07/04/2015 06:18
 
 
 

Οι παραδοσιακές λιθοδομές, οι γνωστές σε όλους μας «ξερολιθιές» είναι το θέμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του σεμιναρίου, που αφορά στη σημασία της διάσωσης και ανάδειξης της λαϊκής αρχιτεκτονικής στη νησιώτικη ύπαιθρο, θα γίνει πρακτική εφαρμογή σε μαντρότοιχους ξερολιθιάς στην περίφραξη και αναβαθμίδες του κτήματος του υπό ίδρυση του Βοτανικού Κήπου Σύρου – Κυκλάδων.

Ο πλήρης τίτλος του σεμιναρίου είναι «Εκμάθηση παραδοσιακής τεχνικής δόμησης με πέτρα – ξερολιθιά» και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 23 Απριλίου, με εκπαιδευτές τους Μανώλη Πιπεράκη, Χρήστο Κυριακόγγονα και Νίκο Παπαδόπουλο.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

*Πέμπτη 16 Απριλίου και Πέμπτη 23 Απριλίου (08:00-17:00): Πρακτικά εργαστήρια στο Κληροδότημα  Ν. Ανδρουλή (Χρούσσα – πρώην κατασκήνωση).

*Πέμπτη 16 Απριλίου και Παρασκευή 17 Απριλίου (18:00-20:00): Ενημερωτικές ομιλίες στο ΙΕΚ Σύρου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Αιτήσεις συμμετοχής στο www.katartisi-pnai.gr. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22810-85900.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελίχρυσος», το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε. και τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων, Εργαζομένων και Αυτοαπασχολούμενων στο νομό Κυκλάδων».

(φωτό: balkon3.gr)

 

(Visited 247 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*