«Λουκέτο» στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα

paidikos stathmos aithoysa
admin
24/02/2018 12:10
 
 
 

Σε νέες, δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετά την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να αποσύρει τη διάταξη για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε το κλείσιμο των δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές των χιλιάδων γονέων που συγκεντρώθηκαν.
«Η άρνηση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου να αποδεχθεί τα αιτήματά μας, οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Με δεδομένο και το σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, η συγκεκριμένη απόφαση, πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην απόφαση των νέων να κάνουν περισσότερα παιδιά» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη, «τορπιλίζεται» η ομαλή λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που εξυπηρετούν χιλιάδες οικογένειες με υποδειγματικό τρόπο, απαξιώνεται ο παιδαγωγικός ρόλος του εκπαιδευτικού προσωπικού και τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
«Συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα δεχθούμε πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν και αποδομούν ένα νευραλγικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Πατούλης.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*