Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές του ΓΕΛ με μικροφθορές στο σχολείο (φώτος)

admin
20/03/2015 18:33
 
 
 

 

Παρέδωσαν την Παρασκευή το μεσημέρι, οι μαθητές το κτήριο του Γενικού Λυκείου Νάξου στη διεύθυνση του σχολείου μετά από τέσσερις εβδομάδες κατάληψης κι έτσι τη Δευτέρα επιστρέφουν και πάλι πίσω στα θρανία.

Οι μαθητές του ΓΕΛ ξεκίνησαν την κατάληψη του σχολείου τους από τις 24 Φεβρουαρίου διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων που αφορούσαν γενικότερα θέματα παιδείας, τη σχολική τους κοινότητα αλλά και κτηριακά ζητήματα του ΓΕΛ.

Ιδιαίτερος είναι ο προβληματισμός της διεύθυνσης του σχολείου που τέσσερα χρόνια τώρα βιώνει την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται σχετικά με την κατάληψη στο ΓΕΛ…

Το naxostimes επισκέφτηκε το Γενικό Λύκειο Νάξου το απόγευμα της Παρασκευής και  κατέγραψε την κατάσταση του κτηρίου που παρέδωσαν οι μαθητές, παρουσία του διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Γατσωτή και του αντιπροέδρου της Β βάθμιας σχολικής Επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αρτέμη Ψαρρού.

 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το σχολείο έχει υποστεί πολλές μικρές φθορές, των οποίων η αποκατάσταση αργά το απόγευμα της Παρασκευής είχε προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό από τον κ. Αρτέμη Ψαρρό, ενώ οι καθαρίστριες είχαν ήδη προχωρήσει στην καθαριότητα του συνόλου σχεδόν, του κτηρίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Γατσωτής, “το κτήριο έχει υποστεί πολλές μικροφθορές που στο σύνολό τους είναι αξιόλογες και δίνουν μια κακιά εικόνα“. Μάλιστα ο διευθυντής του ΓΕΛ προχώρησε στην αναλυτική καταγραφή των φθορών που υπέστη το κτήριο οι οποίες αναλυτικά είναι οι εξής: 

Ισόγειο:

  1. Κεντρική πόρτα εισόδου: 4 πορταδέλλες σπασμένες, η πόρτα εκτός λειτουργίας (φώτο)
  2. Πλαϊνή πόρτα εισόδου: χαλασμένη κλειδαριά
  3. Αίθουσα Β3: 1 μεντεσές σπασμένος
  4. Αίθουσα Β2: 1 μεντεσές σπασμένος
  5. Αίθουσα Β1: Λείπει το πόμολο και οι μεντεσέδες σπασμένοι.

  1. Αίθουσα Α5: κουρτινόξυλο σπασμένο (φώτο)
  2. Αίθουσα Α4: 2 μεντεσέδες σπασμένοι
  3. Αίθουσα Α3: 2 μεντεσέδες σπασμένοι και ένα κουρτινόξυλο
  4. Αίθουσα Α2: 1 ξηλωμένη κουρτίνα
  5. Αίθουσα Α1: 2 κουρτινόξυλα σπασμένα, 3 κουρτίνες ξηλωμένες, 2 παράθυρα εκτός λειτουργίας (σπασμένες οι βάσεις τους και λείπουν τα πόμολα)
  6. 4 κάδοι απορριμμάτων σπασμένοι

 

Υπόγειο:

  1. Α΄ Εργαστήριο Πληροφορικής: σπασμένο πόμολο
  2. Τουαλέτες αγοριών: 3 σαπουνοθήκες σπασμένες, 1 καθρέπτης λείπει (φώτο κάτω), 4 βρύσες τσακισμένες – χρειάζονται αντικατάσταση (φώτο πάνω), βρώμα και απορρίμματα..

  1. Τουαλέτες κοριτσιών: 1 σαπουνοθήκη ξηλωμένη, 1 σπασμένος κάδος απορριμμάτων, 10 βρύσες τσακισμένες – χρειάζονται αντικατάσταση, βρώμα και απορρίμματα..
  2. Πόρτα αμφιθεάτρου: λείπει το πόμολο (1)

  1. Λείπει το λουκέτο που σφράγιζε την πόρτα του ασανσέρ. (φώτο)

 

Όροφος:

  1. Αίθουσα 15 (2η δεξιά): σπασμένη η βάση της έδρας
  2. Αίθουσα 14 (3η δεξιά): 2 ξηλωμένες κουρτίνες
  3. Πόρτα ΕΚΦΕ: μικρό επιφανειακό κάψιμο. Ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ έχει δηλώσει διάρρηξη και κλοπή μιας ζυγαριάς ακριβείας.

 

Προαύλιο:

  1. Διασκορπισμένα σε όλο τον χώρο πολλά θρανία και καρέκλες. Μερικά σπασμένα. Όλα έχουν υποστεί φθορά από την πολυήμερη έκθεσή τους στον ήλιο και στη βροχή, καθώς είναι έπιπλα εσωτερικού χώρου και όχι εξωτερικού.

Συνολικά (για επισκευή ή αντικατάσταση): 3 πόμολα, 14 βρύσες, 8 μεντεσέδες, 4 πορταδέλλες, 7 κάδοι απορριμμάτων, 4 σαπουνοθήκες, 1 κλειδαριά, 3 κουρτινόξυλα, 4 κουρτίνες, 1 καθρέφτης τουαλέτας

 

 

 

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*