Μαύροι τοίχοι, χαλασμένα κουφώματα και τουαλέτες χωρίς καζανάκια στο Γυμνάσιο του Σκαδού

Γυμνάσιο Σκαδού
admin
20/12/2017 22:44
 
 
 

Για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο του Σκαδού κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση τους.

“Η κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης” υπογραμμίζουν αφού όπως φαίνεται η σταγόνα στο ποτήρι έχει ξεχειλίσει τη στιγμή που στο σχολείο τα κουφώματα είναι χαλασμένα, οι τοίχοι μαύροι (αφού έχουν να συντηρηθούν εδώ και χρόνια) και οι τουαλέτες ουσιαστικά δεν έχουν καζανάκια αφού αυτά είναι χαλασμένα!

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα είναι το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο, το οποίο φτάνει στο Σκαδό 45 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος, με αποτέλεσμα οι μαθητές να περιμένουν και να βρίσκονται εκεί χωρίς την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκαδού, με έγγραφο του προς κάθε αρμόδιο (Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, πρόεδρους των χωριών Σκαδού, Κορωνίδας, Κορώνου και Μέσης, Γυμνάσιο Σκαδού και ΚΤΕΛ Νάξου), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά, τα οποία είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα κάτω από πολύ κακές συνθήκες σε ένα σχολείο που κάθε άλλο παρά  φιλικό, ευχάριστο και καλαίσθητο είναι. 

Ζητούν μεταξύ άλλων από τους αρμόδιους, το βάψιμο και τη συντήρηση του σχολικού κτηρίου και των κουφωμάτων, αλλά και την αλλαγή των υφιστάμενων μαθητικών δρομολογίων του ΚΤΕΛ, ώστε οι μαθητές να φθάνουν στο σχολείο τους όπως όλα τα παιδιά στις 08:00.

Αναλυτικότερα το έγγραφο των γονιών του Γυμνασίου Σκαδού: 

Στις 12 Δεκεμβρίου 2017 συνεδρίασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκαδου Νάξου με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στην σχολική ζωή των παιδιών μας.
Η κατάσταση χρήζει αμεσης αντιμετώπισης.
Το σχολείο όπου θα πρεπε να είναι ένα φιλικό, ευχάριστο καλαίσθητο μέρος που θα εμπνέει τον μαθητή δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας κτήριο.
Τοίχοι μαύροι που έχουν να συντηρηθούν χρόνια, κουφώματα χαλασμένα, αίθουσες μουντές και άδειες, χαρακτηριστικό είναι ότι και στις τουαλέτες δεν λειτουργούν τα υπάρχων καζανάκια.
Ακόμα παραμένει το χρόνιο ζήτημα με την μεταφορά των μαθητών οι οποίοι φτάνουν στο σχολείο 45 λεπτά πριν ξεκινήσει το μάθημα. Τα παιδιά παραμένουν μόνα τους στον χώρο χωρίς επίβλεψη μέχρι να φτάσουν οι καθηγητές με κάθε κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει.
Καλούμε άμεσα όλους τους φορείς να πάρουν θέση και απαιτούμε να μας απαντήσουν και να λύσουν τα δίκαια αιτήματα μας που είναι τα εξής
• Βάψιμο και συντήρηση του σχολικού κτηρίου
• Συντήρηση των κουφωμάτων
• Αντικατάσταση των πινάκων κιμωλίας με πίνακες με μαρκαδόρο
• Αντικατάσταση των 2 καζανακιών της τουαλέτας
• Αναγκαιοτητα αγοράς ηλεκτρικής σκούπας για τον καθαρισμό του χώρου που έχει μοκέτα
• Αλλαγή των υφιστάμενων μαθητικών δρομολογίων του ΚΤΕΛ, ώστε οι μαθητές να φθάνουν στο σχολείο στις 08:00

Η πρόεδρος: Χωριανοπούλου Ελισάβετ

Η Γραμματέας: Βιτζηλαίου Δήμητρα

(φώτο αρχείου: από το blog του Γυμνασίου Σκαδού)

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*