Συμμετοχή δήμου Σύρου-Ερμούπολης σε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό έργο

dimos syroy erasmus 1
admin
20/12/2017 17:47
 
 
 

Θετικά σχόλια απέσπασε η παρουσίαση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης που συμμετείχε σε διήμερη διακρατική συνάντηση, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο “Development of partnerships through Intermediary Platforms for the support of WBL/Apprenticeship Schemes in Tourism- WBLTour” του προγράμματος ERASMUS+ Key Action 3: VET – Business Partnerships on Work-based learning and Apprenticeships της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στην Αθήνα, ήταν, αρχικά, η παρουσίαση του έργου “WBLTour” και των εταίρων, η κατανομή των καθηκόντων μεταξύ των εταίρων και η συζήτηση για το έργο, τις δραστηριότητες και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, η Άννα Μαρούλη (ως εκπρόσωπος του δήμου Σύρου-Ερμούπολης) έκανε συνοπτική παρουσίαση τόσο του δήμου, όσο και του νησιού, η οποία εντυπωσίασε του εταίρους.

dimos syroy erasmus 2
Το προτεινόμενο έργο στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ φορέων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, μικρών και μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και κοινωνικών εταίρων για την ανάπτυξη ή βελτίωση επαγγελματικών προφίλ και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μαθητείας στον κλάδο του Τουρισμού.
Οι ωφελούμενοι του έργου θα είναι νέοι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού ή άνεργοι που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον εν λόγω τομέα και δύνανται να προέρχονται από τις παρακάτω κατηγορίες του πληθυσμού: (α) απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (β) νέοι άεργοι οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε καμιά εκπαιδευτική δραστηριότητα (neets), (γ) άτομα που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο.
Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και κοινωνικούς εταίρους από τρεις χώρες της Νότιας Ευρώπης, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι εταίροι από τις τρεις χώρες είναι:
*Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Συντονιστής Εταίρος)
*Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων- ΙΝΣΕΤΕ (Ελλάδα)
*Δήμος Σύρου Ερμούπολης (Ελλάδα)
*ARIS FORMAZIONE E RICERCA (Ιταλία)
*CONSORZIO ITACA SOCIETA COOPERATIVA (Ιταλία)
*CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY OF ZARAGOZA (Ισπανία)
*FORMATION Y ASESORES EN SELECTION Y EMPLEO SL- FASE (Ισπανία)

Με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Erasmus+”της Ευρωπαϊκής Ένωσης

dimos syroy erasmus 3

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*