Και «με τη βούλα» η Σύρος έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Αιγαίου!

panepistimio aigaoy syros
admin
18/12/2017 20:35
 
 
 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 4452/18-12-2017) η υπουργική απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία ορίζεται η Σύρος ως έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πλέον, ανοίγει μια νέα σελίδα για την πανεπιστημιακή κοινότητα του νησιού, με ευρύτερες προοπτικές (αύξηση αριθμού εισακτέων, ακόμη και δημιουργία νέου Τμήματος), κάτι που θα συμβάλλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Η προσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού σύσσωμοι οι φορείς του νησιού, σε συνεργασία και με τους βουλευτές του νομού, όλο το προηγούμενο διάστημα απέφερε καρπούς και ματαίωσε τα «σχέδια» όσων εποφθαλμιούσαν την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής.
Για «πρόωρο χριστουγεννιάτικο “μποναμά” για τη Σύρο» και «σπουδαία εξέλιξη που δημιουργεί ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων» έκανε λόγο ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός σε ανάρτηση του στο Facebook.

panepistimio edra 1

Διαβάστε, επίσης, την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης:
Η ίδρυση της νέας Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, ένας στόχος και μια επιδίωξη, την οποία διεκδικήσαμε από κοινού με συντονισμένες προσπάθειες, αποτελεί πλέον και «με τη βούλα» γεγονός, μετά την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου (ΦΕΚ Β’ 4452/18-12-2017).
Η Σύρος εδικαιούτο και άξιζε αυτού του αποτελέσματος, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στο νησί μας, δημιουργώντας προοπτικές για τη διεκδίκηση στο μέλλον της δημιουργίας και δεύτερου τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.
Για την εξαιρετικά σημαντική αυτή εξέλιξη, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανο Γκρίζαλη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων κ. Φίλιππο Αζαριάδη, του τοπικούς κυβερνητικούς Βουλευτές κ.κ Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο για τη σθεναρή διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος του νησιού μας, τους τοπικούς φορείς και συλλογικότητες και όλους όσους συμπαρατάχθηκαν ομόθυμα για τη συγκεκριμένη επιδίωξη.
Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, πέραν των παραχωρήσεων του Ιστορικού 1ου Γυμνασίου Σύρου, του Πνευματικού Κέντρου, των Αποθηκών Διαμετακομίσεων στο λιμάνι Ερμούπολης (πρώην Καζίνο) και του κτιρίου Κορνηλάκη, με βάση το άρθρο 26 του Ν. 4484/2017 (ΦΕΚ Α’ 110/1-8-2017), θα παραχωρήσει άμεσα ακίνητο επί των πρώην Αποθηκών Διαμετακομίσεων στο λιμάνι Ερμούπολης (πρ. Elysee), ενώ έχει προτείνει επιπλέον προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την παραχώρηση των κτιρίων του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού πλησίον του Στρατοπέδου, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμες οριστικές μελέτες που έχουν τεθεί υπόψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου» και σύμφωνα με τη σχετική μελέτη αξιοποίησης, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και παραλαβής, ο Δήμος μας έχει αιτηθεί την παραχώρηση επιπλέον χώρων, προκειμένου να αποδοθούν στο Πανεπιστήμιο για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών του.
Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης διαχρονικά, ως αυτονόητα είχε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση, στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στη Σύρο, παρέχοντας, πέραν των δημοτικών κτιριακών υποδομών για την κάλυψη των αυξημένων στεγαστικών αναγκών του, οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη απαιτηθεί, στο πλαίσιο και το μέτρο των δυνατοτήτων του.

polytehniki sxoli aigaioy 1

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*