Παρούσα στην ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» η ΑΕΝ/Σύρου

epilego naftilia aen syroy 4
admin
06/11/2017 12:07
 
 
 

Το παρών στην ημερίδα με θέμα «Επιλέγω Ναυτιλία» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη έδωσε η ΑΕΝ/Σύρου, με τη συμμετοχή 52 σπουδαστών και δύο εκπαιδευτικών της.

Η ημερίδα απευθυνόταν στους περίπου 500 παρόντες σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, σε νέα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς και σε φοιτητές ναυτιλιακών τμημάτων ΑΕΙ και περιλάμβανε θεματικά πάνελ που αφορούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία και τη ναυτική καθημερινότητα. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού, ναυτιλιακοί οικονομολόγοι και αναλυτές, ενώ παρόντες κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και στελέχη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών.
Σημειώνεται ότι η ημερίδα διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» και την εκπαιδευτική πρωτοβουλία isalos.net, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων, οι οποίες αφορούν στη ναυτική και ναυτιλιακή εκπαίδευση και στοχεύουν στην παροχή ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας με όλους όσους πρόκειται να απασχοληθούν ενεργά με τη ναυτιλία.

epilego naftilia aen syroy 1

epilego naftilia aen syroy 5

Θεματικά πάνελ και διενέργεια επαφών
Τα πάνελ των ομιλητών επικεντρώθηκαν στα εξής τρία θέματα: α) Το πρώτο μπάρκο: τι πρέπει να γνωρίζω; β) Ο αξιωματικός του μέλλοντος: οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου και γ) Ασφάλεια στη θάλασσα: υγεία, προστασία της θάλασσας και διαβίωση εν πλω.
Ταυτόχρονα, στους ειδικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους, οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους 30 και πλέον ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες για τις εταιρείες και τα πλοία τους σε όλους τους ενδιαφερομένους.

epilego naftilia aen syroy 2

epilego naftilia aen syroy 3

Ευχαριστίες ΑΕΝ/Σύρου
Από την πλευρά της, η ΑΕΝ/Σύρου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την πλοιοκτήτρια εταιρεία “BLUE STAR FERRIES” για την άμεση ανταπόκρισή της, για άλλη μια φορά, στο αίτημα της δωρεάν μεταφοράς των σπουδαστών της Σχολής προς και από τον Πειραιά, καθώς και το λιμενικό πρακτορείο της Blue Star Ferries στη Σύρο “GAVIOTIS TRAVEL” «για την ουσιαστική συμβολή του» στην πραγματοποίηση αυτής της μεταφοράς.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*