Υπό βροχή… η ανοιχτή διαβούλευση στο ΓΕΛ Νάξου για “ανοιχτό σχολείο” (video+φώτος)

admin
14/03/2015 21:07
 
 
 

Στη Νάξο βρέθηκε ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης του Γενικού Λυκείου Νάξου Νίκος Ρούμελης την Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσει με τη σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Νάξου, με στόχο να λήξει η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές.

Ο κ. Ρούμελης προσήλθε στο ΓΕΛ στις 8:15 το πρωί όπου οι μαθητές του άνοιξαν την πόρτα του σχολείου και συζήτησαν μαζί του. 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κ. Ρούμελη για ανοιχτή διαβούλευση ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, οι καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και ελάχιστοι γονείς που υπομονετικά περίμεναν έξω από την κεντρική είσοδο του Λυκείου, παρά τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα, να τους επιτρέψουν οι μαθητές να μπουν μέσα για να συζητήσουν το αιτήματα τους και το θέμα της έναρξης λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Εκτός από το Δεκαπενταμελές του ΓΕΛ πολλοί και οι μαθητές που προσήλθαν στο σχολείο τους προκειμένου να συμμετέχουν στις συζητήσεις.

Ο κ. Ρούμελης, "πίσω από τα κάγκελα" του Λυκείου μίλησε στην κάμερα του naxostimes εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη λήξη της κατάληψης. Δεν παρέλειψε να επαινέσει και τους μαθητές του ΓΕΛ Νάξου οι οποίοι είναι πρώτοι σε επιτυχίες στις εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ωστόσο καυτηρίασε το γεγονός ότι τα παιδιά άλλων σχολείων είναι σε μειονεκτικότερη θέση από τους μαθητές του ΓΕΛ που …λόγω κατάληψης έχουν περισσότερο χρόνο να διαβάσουν. 

Δείτε το video: 

Λίγο αργότερα η πόρτα άνοιξε για τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, το διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Γατσωτή και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Δέσποινα Κορρέ όπου παρουσία του κ. Νίκου Ρούμελη οι μαθητές συζήτησαν σχετικά με τα κτηριακά προβλήματα του σχολείου. 

Οι μαθητές έθεσαν τα προβλήματα του σχολείου αρμοδιότητας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον αντιδήμαρχο, ο οποίος υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν ενέργειες για την αντικατάσταση των κουφωμάτων του σχολείου καθώς και για την τοποθέτηση πέργκολας στον προαύλιο χώρο, ενώ δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα αντικατασταθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του σχολείου. Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στα αιτήματα των μαθητών. Επίσης ο κ. Λιανός προγραμμάτισε ραντεβού με το Δεκαπενταμελές του σχολείου την Τρίτη (που θα έχει επιστρέψει ο δήμαρχος από την Αθήνα όπου βρίσκεται) για να συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα της επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων. 

Μετά τη σύσκεψη με τον κ. Λιανό, οι μαθητές "άνοιξαν την πόρτα" και στους καθηγητές τους, όπου στο αμφιθέατρο του σχολείου έγινε αναλυτική συζήτηση κυρίως για τα αιτήματα που αφορούν εσωτερικά προβλήματα του σχολείου. (για πολύ λίγο επετράπη και η είσοδος στο κτήριο του Λυκείου και στο naxostimes.gr)

Κατά κοινή ομολογία η παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής ευθύνης του Γενικού Λυκείου Νάξου Νίκου Ρούμελη έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος και να συζητηθούν διάφορα θέματα του σχολείου που απασχολούν τους μαθητές. 

Οι μαθητές, που προετοιμάζονται για τη συνάντηση με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα αποφασίσουν τη Δευτέρα για τη συνέχιση ή μη της κατάληψης του ΓΕΛ. 

 
(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*