Τραγική η κατάσταση και στο Γενικό Λύκειο Τραγαίας: Για πόσο ακόμα θα αδιαφορούν οι αρμόδιοι φορείς;

admin
12/03/2015 23:04
 
 
 

Τελειωμό δεν έχουν τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Νάξου και μετά το Γενικό Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο άλλο ένα "ιστορικό" σχολείο του νησιού μετράει τις πληγές του και ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει… Ο λόγος για το Γενικό Λύκειο Τραγαίας.

Στο Γενικό Λύκειο Τραγαίας δεν έγινε κατάληψη φέτος όπως δεν έγινε και άλλες χρονιές. Οι μαθητές παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους, αλλά σε συνθήκες… που είναι απαράδεκτες. Και αναφερόμαστε στο κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο και που τον τελευταίο καιρό έχει επιδεινωθεί πολύ.

 

Ποια είναι η εικόνα που παρουσιάζει;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naxostimes.gr, τα ταβάνια αρκετών αιθουσών στάζουν, κυρίως σε περίοδο βροχών αλλά και όταν δεν βρέχει, καθώς στη στέγη μαζεύεται νερό! Οι συνθήκες γίνονται ακόμα πιο δύσκολες την περίοδο που χιονίζει. Η σκεπή του σχολείου, κατασκευασμένη με κεραμίδια, έχει παρουσιάσει πρόβλημα εδώ και χρόνια και παρόλο που έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι φορείς στο Χαλκί και στη Χώρα, δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως για να το αντιμετωπίσουν.

Το κενό ανάμεσα στα κεραμίδια και στα ταβάνια των αιθουσών διδασκαλίας είχε καθαριστεί μόνο μια φορά (απ’ όπου έβγαλαν χώματα και φυτά που φύτρωσαν εκεί λόγω της υγρασίας!) χωρίς να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά αίτια της ζημιάς…

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξεις που πλημμυρίζουν, κινδυνεύοντας να γλιστρήσουν στο υγρό μάρμαρο και να έχουν δίπλα στα θρανία τους κουβάδες (!) όπου μέσα στάζουν τα νερά από τα ταβάνια την ώρα του μαθήματος!

Σε αρκετές αίθουσες το νερό περνάει μέσα από τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες, κάτι πολύ επικίνδυνο αφού μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία! Το χειρότερο όμως, είναι ότι οι μαθητές αναγκάζονται να μεταφερθούν σε κάποιες άλλες αίθουσες του σχολείου για να κάνουν μάθημα, που έχουν άλλες χρήσεις (π.χ. αίθουσα προβολών) με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Όταν το φαινόμενο της πλημμύρας των αιθουσών γενικευτεί, που θα πάνε οι μαθητές για μάθημα; Μήπως θα βγουν στο προαύλιο;

Όσο για το ότι σε κάποια ταβάνια φαίνονται ήδη σκουριές από τα σίδερα της οικοδομής, τι να πούμε; Θα περιμένουν οι υπεύθυνοι για τη συντήρηση του σχολείου, να πέσει κανένας σοβάς στα κεφάλια των μαθητών;  Για τα κουφώματα του σχολείου ας μην κάνουμε λόγο… τα πιο πολλά είναι σε άθλια κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes οι επιστολές που έστειλε ο Σύλλογος Καθηγητών, τα τελευταία χρόνια όπως κι εφέτος αλλά και οι φετινές επιστολές του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Τραγαίας προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έφεραν μέχρι σήμερα κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Τι περιμένουν;

Εκτός κι αν θεωρούν ότι θα πρέπει και στο ΓΕΛ Τραγαίας να γίνει κατάληψη και να χαθούν μαθήματα πρώτα και μετά να δράσουν…

 

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*