Στη Σύρο η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

panepistimio aigaoy syros
admin
28/09/2017 12:07
  •  
  •  
  •  

Με εννέα ψήφους υπέρ της Σύρου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής να είναι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι τέσσερα μέλη της Συγκλήτου ψήφισαν υπέρ της Σάμου και τρία μέλη ψήφισαν λευκό. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που επελέγη η Σύρος για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρόλο που μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκαν οι σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου. Μάλιστα, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που όριζε ως έδρα της Σχολής τη Σάμο ξεσήκωσε τις έντονες αντιδράσεις των συριανών φορέων και συλλόγων, οι οποίες – όπως φαίνεται – έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενήργησε σωστά και αποφάσισε “σοφά”, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί ενώπιον μας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού μας και οι φορείς οφείλουμε, και θα το πράξουμε, να στηρίξουμε ενεργά, με έργα και πράξεις, την περαιτέρω ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου στην Σύρο» ανέφερε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός σε ανάρτηση του στο Facebook.
«Η Σύρος νίκησε. Η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο. Για τρίτη φορά η Σύρος με Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου κερδίζει την έδρα. Οτιδήποτε άλλο κι αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μεθόδευσης και εχθρικής πράξης κατά της Σύρου» δήλωσε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

(Visited 12 times, 1 visits today)