Σετ ρομποτικής σε σχολεία της Σύρου και της Πάρου

admin
12/03/2015 14:09
 
 
 

Με σετ ρομποτικής θα εξοπλιστούν σχολεία σε Σύρο και Πάρο.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη έχουν παρθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις κι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες προμήθειας από την Περιφέρεια 8 νέων σετ ρομποτικής, τα οποία – μέσω των δομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – θα κατανεμηθούν σε σχολεία της Σύρου, της Πάρου, της Χάλκης και της Ρόδου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναπτύξουν πρόγραμμα ρομποτικής.

Τα σετ αυτά έχουν υψηλή εκπαιδευτική αξία και προσφέρουν στα παιδιά επαφή με ουσιαστική εφαρμογή επίσης Πληροφορικής, επίσης Μηχανολογίας, επίσης Ηλεκτρολογίας, των Μαθηματικών και επίσης Φυσικής.

Επίσης, η Περιφέρεια συνδιοργανώνει με το Εργαστηριακό Κέντρο Σύρου και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου, τον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου που θα διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί προκριματική φάση και οι διακριθέντες θα συμμετάσχουν στη συνέχεια σε πανελλήνιο και – ενδεχομένως – σε διεθνή διαγωνισμό.

 

«Προσφορά των απαραίτητων εργαλείων»

Για τον βασικό άξονα της πολιτικής που εφαρμόζεται στα θέματα της παιδείας, μίλησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίο Άγγελος Ανανίας: «Το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να υποστηρίζει και να προωθεί σημαντικές δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ενίσχυσης της φιλομάθειας που γίνονται στα νησιά μας. Αποδεικνύει, μέσα από τις συνεργασίες του, ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, που έχουν διάθεση για προσφορά, έχουν βρει τη συμπαράσταση που χρειάζονται για να επιτελέσουν το έργο τους αλλά και να αναπτύξουν δραστηριότητες πέρα από τις τυπικές υποχρεώσεις τους.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίο Άγγελος Ανανίας

Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός άξονας της πολιτικής που εφαρμόζεται στα θέματα της παιδείας. Η προσφορά των απαραίτητων εργαλείων στα χέρια των “άοπλων” μέχρι τώρα κοινωνών της εκπαίδευσης. Η άμεση κάλυψη των αναγκών όπου αυτές διαπιστώνονται. Η ανάληψη της ευθύνης για υποστήριξη όλων των περιφερειακών δομών του Υπουργείου Παιδείας.

Οι δράσεις στον χώρο της παιδείας συνεχίζονται. Σύντομα θα έχουμε ενημέρωση για νέες καινοτόμες δράσεις. Δομές της εκπαίδευσης που έμειναν ανυποστήρικτες για χρόνια φαίνονται να βρίσκουν σταθερούς συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες».

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*