Διευρυμένη σύσκεψη των φορέων της Σύρου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

gkritzalis syros 1
admin
26/09/2017 16:31
 
 
 

Δύο μέρες πριν η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφασίσει για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής (συνεδριάζει την Πέμπτη), πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης διευρυμένη σύσκεψη με την συμμετοχή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανου Γκρίτζαλη.

Οι φορείς της Σύρου, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα της Σύρου, τόσο στο κομμάτι των στεγαστικών αναγκών, όσο και στο ζήτημα της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής, τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει σαν μοχλός ανάπτυξης για το νησί.
Στη συνάντηση, πέραν του πρύτανη, του δημάρχου και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων της κυβέρνησης Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, η πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών-Μηχανικών, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επιχειρηματιών Κέντρου και των Μόνιμων Κατοίκων.
Από την πανεπιστημιακή κοινότητα το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Φίλιππος Αζαριάδης, καθώς και εκπρόσωποι των καθηγητών, των φοιτητών και των αποφοίτων του Τμήματος.

gkritzalis syros 2
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, ο οποίος έδωσε για λίγη ώρα το παρών στη σύσκεψη, λόγω άλλων προγραμματισμένων υποχρεώσεων.
Αρχικά ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την πικρία του για την στάση του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής, ενώ έδωσε συνέχεια στην «κόντρα» με τον δήμαρχο με αφορμή τον προγραμματισμό αυτής της σύσκεψης, τονίζοντας ότι πρόθεση του κ. Μαραγκού με την σύσκεψη αυτή ήταν να πετύχει επικοινωνιακό αποτέλεσμα, χάνοντας όμως την ουσία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*