Πρόσκληση σε σύσκεψη για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Σύρου

panepistimio aigaoy syros
admin
21/09/2017 8:15
  •  
  •  
  •  

Πρόσκληση φορέων σε σύσκεψη αναφορικά με την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Σύρου και την ισχυροποίηση της
θέσης της Σύρου για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής απευθύνει ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Στέφανου Γκρίτζαλη, στη Σύρο, ο κ. Μαραγκός καλεί τους φορείς του νησιού σε σύσκεψη, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να κατατεθούν και αξιολογηθούν συγκεκριμένες προτάσεις, αναφορικά με την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Σύρου (ΤΜΣΠΣ), την επεξεργασία και επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Τμήμα και την ισχυροποίηση της θέσης του νησιού, για τον καθορισμό της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική μετά την ψήφιση του Ν. 4485/2017 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο άρθρο 75 του οποίου (σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του ιδίου Νόμου) προβλέπεται ότι η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά από σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, εξέλιξη την οποία απαιτήσαμε τόσο ο δήμος όσο και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι Βουλευτές του Νομού μας.

(Visited 17 times, 1 visits today)