Στους πάντες επιρρίπτει ευθύνες για την κατάληψη του ΓΕΛ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

admin
11/03/2015 23:50
 
 
 

Τα πυρά του προς πάσα κατεύθυνση εκτοξεύει ο Σύλλογος Γονέων του Γενικού Λυκείου Νάξου, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πάντες -πλην του Συλλόγου- για τη συνεχιζόμενη επί 17η ημέρα σήμερα, κατάληψη στο σχολείο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος θεωρεί υπεύθυνους για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του ΓΕΛ, το διδακτικό προσωπικό που διαμορφώνει "αρνητικό κλίμα εντός του σχολείου", τους καθηγητές που "άνευ κόστους απουσιάζουν από τον εργασιακό τους χώρο" (άρα τους βολεύει η αυτή η κατάσταση), στη διεύθυνση της Β βάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων, που δε χειρίζεται σωστά το ζήτημα και τους γονείς που "αδιαφορούν"!! Επίσης τα βέλη του Συλλόγου στρέφονται και στους μαθητές, οι οποίοι όπως σημειώνει, συνεχίζουν την κατάληψη χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες και χωρίς να είναι αυτή το κατάλληλο μέσο διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα τους! 

 

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου, με αφορμή την παρατεταμένη συνέχιση της κατάληψης του ΓΕΛ Νάξου, θεωρεί απαραίτητο να γνωστοποιήσει τα παρακάτω:

1. Θεωρεί τη συνέχιση της κατάληψης, ως μέσο διεκδίκησης λύσης των υπαρκτών προβλημάτων λειτουργίας του ΓΕΛ, απαράδεκτη, όταν μάλιστα αυτή αποφασίζεται χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες λήψης αποφάσεων εκ μέρους των μαθητών.

2. Αποδίδει ευθύνες στο διδακτικό προσωπικό του ΓΕΛ για τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος εντός του σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, ταυτόχρονα,  οι καθηγητές φαίνεται να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τη διαμορφωθείσα κατάσταση, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα,  λόγω της πολυήμερης και άνευ κόστους απουσίας τους από τον εργασιακό τους χώρο.

3. Αποδίδει, επίσης, ευθύνη στη Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, λόγω μη αποτελεσματικής διαχείρισης της αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος.

4. Τέλος, θεωρεί ότι την κατάσταση δυναμιτίζει και η αδιαφορία που επιδεικνύει μεγάλο μέρος των γονέων των μαθητών του ΓΕΛ.

Καλεί τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς των μαθητών του ΓΕΛ,  να αναλάβουν τις ευθύνες τους,  ώστε να λήξει άμεσα η κατάληψη και,  με ανοικτό σχολείο,  ολόκληρη  η σχολική κοινότητα,  να παλέψει για την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*