Μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Πάρου για την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

imera xoris aytokinito
admin
21/09/2017 9:58
  •  
  •  
  •  

Το μήνυμα τους για την “Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” δίνουν οι γονείς και Κηδεμόνες του δήμου Πάρου που καλούν όλους τους πολίτες να κάνουν πράξη το μήνυμα αυτής της ημέρας όχι μόνο κατά τον εορτασμό της στις 22 Σεπτεμβρίου αλλά κάθε μέρα, περνώντας ένα θετικό μήνυμα στα παιδιά… Αναλυτικότερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Πάρου αναφέρει: 

Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου εορτάζεται σε παγκόσμια κλίμακα η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.
Σκοπός, είναι να ευαισθητοποιηθούμε εμείς οι γονείς, πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στη πόλη μας και ειδικότερα στο πεζόδρομο.
Οφείλουμε, να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μην κλείνουμε τις ράμπες που προορίζονται για ΑΜΕΑ και τις μητέρες με καρότσι, να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων και να σεβόμαστε τους πεζούς.
Καλούμε τους γονείς, πολίτες της πόλης μας, να κάνουν πράξη το μήνυμα της «Παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο», όχι μόνο στις 22/9 αλλά να το διατηρήσουν και να το κάνουν συνήθεια, για να περάσουν ένα θετικό μήνυμα στα παιδιά μας.

(Visited 138 times, 1 visits today)