Με προσωπική συνέντευξη θα γίνεται η επανένταξη των «αιώνιων» φοιτητών

fitites
admin
17/02/2015 20:25
 
 
 

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η επανένταξη των αιώνιων φοιτητών που διαγράφτηκαν από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναγγελθεί, οι επανεγγραφές θα γίνουν μέσω μιας προσωπικής συνέντευξης του εκάστοτε φοιτητή, ο οποίος θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν αποφοίτησε, καθώς επίσης και μέσω ενός «συμβολαίου» μεταξύ των φοιτητών και των αρμόδιων οργάνων των σχολών. Το συμβόλαιο αυτό θα ορίζει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
 
Σχετική εγκύκλιο αναμένεται να στείλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εντός των επόμενων ημερών. Σε αυτήν, θα υπάρχει πρόσκληση προς τους φοιτητές, να σπεύσουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να δηλώσουν την επιθυμία επανένταξής τους σε αυτά.
 
Άλλη μια ευκαιρία δίνεται, λοιπόν, στους 153.000 φοιτητές ΤΕΙ και ΑΕΙ που είχαν διαγραφεί από το Σεπτέμβρη έως και σήμερα, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα επανενταχτούν όλοι καθώς δεν θα υπάρχουν γενικά κριτήρια για την εγγραφή τους. Η κάθε περίπτωση θα χαρακτηρίζεται ξεχωριστή από το υπουργείο Παιδείας και θα αντιμετωπίζεται αναλόγως.
 
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να εγγραφούν ακόμα και μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (λόγου χάριν μετά από 6 μήνες ή και 1 χρόνο) προκειμένου να διευθετήσουν τυχόν οικογενειακά ή επαγγελματικά ζητήματα.

 

 

Πηγή: star.gr

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*