Τους εκπαιδευτικούς Σύρου και Μυκόνου τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου

admin
16/02/2015 13:30
 
 
 

Τους εκπαιδευτικούς Σύρου και Μυκόνου όλων των βαθμίδων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Η πρώτη, καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία πολλών εκπαιδευτικών, εκπροσώπων του Δήμου και των αρχών του νησιού.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ εξήγησε μεταξύ άλλων, τον συμβολισμό της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ενώ ο Γραμματέας της Ι.Μ. Αλέξανδρος Μαρκουΐζος αναφέρθηκε στην εμπειρία του πόνου και της αρρώστιας που βίωσαν οι Τρεις Ιεράρχες, χωρίς να καμφθεί το φρόνημα και η προσφορά τους προς τον Θεό αλλά και τον συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια, ο Συριανός κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντή Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑΣ» Ιάκωβος Νομικός ανέπτυξε το θέμα «Διαχρονικές Αξίες της Χειρουργικής – Η ανατομία ενός χειρουργού», αναφερθείς στα βιώματά του, ως χειρουργός, στις ιδιαιτερότητες της ειδικότητάς του, αλλά και στις εμπειρίες του από την επαφή του με τους ασθενείς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η πίστη είναι πάντα ζωντανή στις ψυχές των ανθρώπων».

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο Μητροπολίτης Σύρου απένειμε το Παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως στους συνταξιοδοτηθέντες κατά το παρελθόν έτος 2014 Εκπαιδευτικούς της Σύρου, ως έκφραση ευχαριστιών και αναγνώρισης της προσφοράς τους στην Παιδεία και τους μαθητές, καθώς και στον κ. Νομικό, για τη διακονία του στην επιστήμη και τον άνθρωπο.  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση μικρής δεξίωσης προς τους παρόντες εκπαιδευτικούς.

 

Παρόμοια εκδήλωση και στη Μύκονο

Στο Πνευματικό Κέντρο της ΚΔΕΠΠΑΜ στη Χώρα της Μυκόνου τιμήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του νησιού όλων των βαθμίδων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, ενώ από την πλευρά του ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στις αγωνίες και στους αγώνες των εκπαιδευτικών για την επιτέλεση του καθήκοντος, στην ιστορική μνήμη καθιερώσεως της κοινής εορτής των Τριών Οικουμενικών Διδασκάλων και στη σύνθεση που επέτυχαν χριστιανικής αλήθειας και αρχαιοελληνικού κάλλους.

Στη συνέχεια ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός Θεολόγος – Εκπαιδευτικός, ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα «Ο σκοπός και η σπουδαιότητα της Παιδείας κατά τους Τρεις Ιεράρχες», η Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου απέδωσε στο πιάνο δύο τραγούδια και ο δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευθύμιος Αρβανιτίδης αντιφώνησε, εκ μέρους των εκπαιδευτικών, με λόγους εγκάρδιων ευχαριστιών  προς τον κ. Δωρόθεο Β’.

Το παρών, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, έδωσαν ο Έπαρχος Μυκόνου κ.  Μπρίγγος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιωτακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ. Σε όλους διενεμήθησαν εικόνες των Τριών Ιεραρχών και γλυκίσματα. 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*