Το νέο αίμα της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας στην ΑΕΝ Σύρου

aen agiasmos 2016 1
admin
06/12/2016 11:57
 
 
 

Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Σύρου και αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της σχολής στην Ερμούπολη.
Παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ (που τέλεσε και τον αγιασμό), ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών Σύρου Γιώργος Μηλιός, η πολιτευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού κ.α.

aen agiasmos 2016 2
Την ημερήσια διαταγή διάβασε ο νέος διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Βατίστας, ο οποίος χαρακτήρισε ελπιδοφόρα την χθεσινή ημέρα «καθώς σηματοδοτεί μια νέα αρχή, μια μετάβαση από τα στενά πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανοιχτά πέλαγα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «από σήμερα δίνεται η ευκαιρία, αλλά και η πρόκληση στους νέους υποψήφιους πλοιάρχους να αποδείξουν τις ικανότητες τους, να κρατήσουν σταθερό το πηδάλιο στις δυσκολίες της μαθητείας, να αξιοποιήσουν τα εφόδια τους, μετατρέποντας τις γνώσεις σε πράξεις και να μεταλαμπαδεύσουν στις θάλασσες της οικουμένης την αξιοσύνη των Ελλήνων ναυτικών».

aen agiasmos 2016 3
Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της ΑΕΝ Σύρου καλωσόρισε ο καθηγητής και Αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Γιώργος Δούναβης. Ο κ. Δούναβης έκανε αναφορά στην εφαρμογή των σύγχρονων ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, καθώς και στην αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού εξοπλισμού της σχολής (μέσω του νέου ΕΣΠΑ), ενώ επισήμανε ότι η έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού αποτελεί «μελανό σημείο» αφού δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό ότι «η δημόσια ναυτική εκπαίδευση έχει ανάγκη να στηριχθεί με κάθε δύναμη».
«Η ναυτιλία έχει ανάγκη από ικανούς αξιωματικούς. Προσπαθήστε να βελτιώνεστε διαρκώς πάνω στο επάγγελμα που επιλέξατε. Γι’ αυτό, λοιπόν, προετοιμαστείτε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, πειθαρχία και κυρίως αγάπη για την θάλασσα. Η αυτοπεποίθηση που αποτελεί σημαντικό προσόν για τον Πλοίαρχο, πηγάζει πρωτίστως από την πλήρη, ουσιαστική και εις βάθος γνώση του αντικειμένου της εργασίας του, που θα του επιτρέψει να λάβει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Δούναβης.

aen agiasmos 2016 4

aen agiasmos 2016 5

aen agiasmos 2016 6

aen agiasmos 2016 7

(Visited 311 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*