Νότιο Αιγαίο: Εξοπλίζονται σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

gimnasio
admin
29/11/2016 13:07
 
 
 

Με σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό θα ενισχυθούν τα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ίση πρόσβαση όλων των παιδιών στις σύγχρονες τεχνολογίες.
Με στόχο, λοιπόν, την προώθηση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου θα διατεθούν 1.730.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων στα νησιά της Περιφέρειας.
Η Πράξη «Εξοπλισμός ΤΠΕ σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» εντάσσεται στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1.730.000 ευρώ και αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιτραπέζιων βιντεοπροβολέων, εκτυπωτών, διαδικτυακών καμερών, εξωτερικών σκληρών δίσκων, πολυμηχανημάτων, ασύρματων σημείων πρόσβασης, εξυπηρετητών και σετ ρομποτικής Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για όλες τις σχολικές μονάδες των μεγάλων νησιών.
Η προμήθεια του εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*