Αυτοδιοικητικές – Ευρωεκλογές: Η μετάδοση των αποτελεσμάτων

Αυτοδιοικητικές - Ευρωεκλογές: Η μετάδοση των αποτελεσμάτων
Άκης Αξαόπουλος
26/05/2019 12:27
  •  
  •  
  •  

 

Με μεγάλες διαφορές από όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα θα διεξαχθούν οι εκλογές της 26ης Μαΐου μιας και ο «Κλεισθένης» τα αλλάζει όλα, ακόμα και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Και δεν είναι μία, ούτε δύο και τρεις αλλά τέσσερις οι κάλπες στις οποίες θα ρίξουμε την ψήφο μας και είναι φυσικό και επόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις και μπερδέματα στην καταμέτρηση των ψήφων αλλά κυρίως των σταυρών προτίμησης.

Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών καθορίζει τη διαδικασία που θα εφαρµοσθεί για τη µετάδοση των αποτελεσµάτων των Ευρωεκλογών και τον Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα αποτελέσµατα των εκλογών για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου, καθώς και των συνδυασµών των περιφερειακών και δηµοτικών εκλογών της
26ης Μαΐου 2019, θα συγκεντρωθούν σε κάθε νοµό από τις Περιφερειακές Ενότητες της
έδρας του, θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία, το Υπουργείο, θα
τα διοχετεύει στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο –
διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων.

Έτσι, το Υπουργείο θα συγκεντρώσει από τις Περιφερειακές Ενότητες τα αποτελέσµατα
υπέρ συνδυασµών και υποψηφίων των πολιτικών κοµµάτων και των συνασπισµών κοµµάτων που θα συµµετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου, ενώ για τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές θα συγκεντρώσει τα
αποτελέσµατα µόνο για τους συνδυασµούς και όχι εκείνα µε τους σταυρούς προτίµησης των υποψηφίων. Επίσης, δεν µεταδίδονται στο Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσµατα των συνδυασµών για τα συµβούλια κοινότητας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου θα είναι πολύ μεγάλη και η αγωνία τουλάχιστον για τους σταυρούς προτίμησης θα διαρκέσει για πολλές ώρες ή και ημέρες…

Οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό του www.naxostimes.gr θα είναι για ακόμα μια φορά στις επάλξεις και θα μεταδώσει άμεσα και με εγκυρότητα τα εκλογικά αποτελέσματα για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και τις ευρωεκλογές.

(Visited 1,334 times, 1 visits today)