“Ενωμένοι Μπορούμε”: Απάντηση στα περί κωλύματος υποψηφίου μας

ekloges kalpi
Άκης Αξαόπουλος
20/05/2019 22:04
 
 
 

Επί των αναφερόμενων στο σημερινό δελτίο τύπου του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» και του επικεφαλής του κ. Βασιλείου Βρούτση, περί δήθεν κωλύματος εκλογιμότητας του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του Συνδυασμού μας, κ. Νικολάου Σιδέρη, επειδή είναι μέτοχος στο Κ.Τ.Ε.Λ Νάξου, απαντάμε ότι Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26-05-2019 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟ.

Είναι πραγματικά εκτός λογικής ο εν λόγω συνδυασμός και ο επικεφαλής τους, ΔΕΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟ, ΝΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ, ΕΞΙ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ.

Το μέλος και υποψήφιος του Συνδυασμού μας, Νικόλαος Σιδερής, είναι απλώς μέτοχος και καμία σχέση δεν έχει με τη διοίκηση και εκπροσώπηση του Κ.Τ.Ε.Λ Νάξου και κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό του.
Τα Κ.Τ.Ε.Λ ουδόλως αποτελούν ανώνυμες εταιρίες του Ν. 2190/1920, αλλά αντίθετα αποτελούν ιδιότυπες μεταφορικές επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν όλες τις δημόσιες τακτικές οδικές μεταφορές της χώρας μας. Διέπονται από τον νόμο 2119/1952, με τον οποίο δημιουργήθηκαν, το Ν. Δ. 102/1973 με το οποίο παίρνουν την μορφή των Κ.Τ.Ε.Λ και το νόμο 2163/2001, με τον οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο λειτουργίας τους. Αποτελούν, από τον νόμο, ηθελημένη (αναγκαστική) κοινή διοίκηση και διαχείριση περισσοτέρων ατομικών ανεξάρτητων υπηρεσιών, δηλαδή θεωρείται μια κατηγορία «αναγκαστικού συνεταιρισμού». Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δεν επιχορηγούνται άμεσα από το κράτος, όπως συμβαίνει με τις αστικές συγκοινωνίες, συνεχίζουν να αποτελούν, στην ουσία, κοινωφελείς οργανισμούς, υπό την άμεση εποπτεία του κράτους, προσφέροντας το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της συγκοινωνίας. Όλως δε συμπληρωματικά διέπονται από τον Ν. 2190/1920.

Ουδόλως αποτελούν αμιγώς ανώνυμη κεφαλαιουχική εταιρία, για να συντρέχει για τους μετόχους της το κώλυμα του άρθρου 14 του Ν. 3852/2010, όταν συνδέεται με Δήμο με σύμβαση πλέον τον 5.000,00 ευρώ. Επιπλέον δε, και σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα, τα Κ.Τ.Ε.Λ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΡΗΤΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.

Επιπλέον δε και σε κάθε περίπτωση, ως ορίζεται και στη νομολογία του ΣτΕ, τα κωλύματα του άρθρου 14 του Ν. 3852/2010 ερμηνεύονται στενά και περιοριστικά, καθότι στερούν από τον Έλληνα πολίτη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Τα κωλύματα δε του άρθρου αυτού υπάρχουν προκειμένου να αποτρέπουν οποιαδήποτε προτίμηση των ασχολουμένων με τα κοινά σε σχέση με άλλους τρίτους. Εν προκειμένω ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλαδών, προκειμένου να ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ, την εκτέλεση συγκοινωνίας τόσο στην πεδινή Νάξο όσο και στην ορεινή Νάξο για την εξυπηρέτηση των δημοτών, μαθητών και ομάδων. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΙΣ ΥΠΕΡΦΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ο κ. Βρούτσης, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του κ. Βρούτση και του συνδυασμού του.

Καλούμε τον κ. Βρούτση και τον συνδυασμό του να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση εν’ όψη της επερχόμενης ήττας τους.

ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26-05-2019

(Visited 203 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*