Ευρωεκλογές 2019: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Αιγαίο

Άκης Αξαόπουλος
17/05/2019 15:13
 
 
 

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο (εκλογικές περιφέρειες Δωδεκανήσων και Κυκλάδων), δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll το γαλάζιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι στο 13,3% και ανεβαίνει στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες, όταν γίνεται αναγωγή, χωρίς δηλαδή τον υπολογισμό των άκυρων. Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε πολύ υψηλά ποσοστά και ουσιαστικά ένας στους τέσσερις το σκέφτεται ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά είναι ανοιχτά ως προς την τελική διαφορά.

Σημειωτέον ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στα Δωδεκάνησα με περίπου έξι μονάδες, ενώ την πρωτιά είχε και στις Κυκλάδες με περίπου δύο μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 27,3 με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14%, τη Χρυσή Αυγή 6,1% το ΚΙΝΑΛ 5,4% και το ΚΚΕ 3,6%. Με την αναγωγή η ΝΔ πάει στο 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,5%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΚΙΝΑΛ στο 6% και το ΚΚΕ στο 4%.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 11 με 14 Μαΐου, «έπιασε» δηλαδή την απήχηση που είχαν διάφορες εξελίξεις, όπως η σύγκρουση στη Βουλή για τις διακοπές του πρωθυπουργού και τις οικογένειες των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 285 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*