Η Βασιλεία Τυροβολά- Καραΐσκου από την Τήνο υποψήφια με τoν Μανώλη Γλυνό

Άκης Αξαόπουλος
02/05/2019 16:19
 
 
 

Την υποψηφιότητα της Βασιλείας Τυροβολά- Καραΐσκου από την Τήνο, μιας νησιώτισσας από επιλογή, ανακοίνωσε η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Καλωσορίζοντας την κα Τυροβολά – Καραΐσκου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζουμε σήμερα στην “Συμμαχία” μας, μια δραστήρια νησιώτισσα από επιλογή που αγάπησε τον τόπο μας, γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και τις αρετές του και θέλει να προσφέρει στα νησιά μας και στο κοινωνικό σύνολο. Το ήθος και η αξιοπρέπεια που συνοδεύουν την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια, είναι τα εχέγγυα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: Να αδράξουμε αυτήν την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στον τόπο μας. Καλή Επιτυχία Βασιλεία!».
Στο πολιτικό της μήνυμα, η κα Τυροβολά – Καραΐσκου ανέφερε: «Αγάπησα αυτόν τον τόπο αρχικά μέσα από τα μάτια του συζύγου μου και έπειτα ζώντας τις ομορφιές, αλλά και τις δυσκολίες του. Αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόσκληση του Μανώλη Γλυνού και να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί φρονώ σθεναρά πως οι ακαδημαϊκές γνώσεις μου καθώς και η επαγγελματική μου εμπειρία σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το νησί, θα με βοηθήσουν στη μια και μοναδική φιλοδοξία μου που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που επέλεξαν να κατοικούν αυτόν τον ευλογημένο τόπο».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε το 1976 στο Άστρος Κυνουρίας της Αρκαδίας. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, του Τμήματος Επισκεπτών Υγείας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία.
Από το 1999 είναι παντρεμένη με τον Τηνιακό Κωνσταντίνο Καραΐσκο, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Δημήτρη, φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και τη Ματίνα, μαθήτρια Λυκείου.
Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της Υγείας, σε ερευνητικό πρόγραμμα του Τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες ως εισηγητής.
Εργάσθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης Α.Μ.Ε.Α., στην Κλινική του Ταμείου Υπαλλήλων Τραπέζης Εθνικής Τράπεζας «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» και σε Μονάδα Υγείας του πρώην Ι.Κ.Α.
Από το 2014 έως σήμερα εργάζεται στην Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, στο Τμήμα του Περιφερειακού Χάρτη και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπου μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων συμμετέχει στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας.
Από το 2008 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μετέπειτα πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας. Από το 2014 έως το 2016 υπήρξε μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ν.Π.Δ.Δ. με την ίδια επωνυμία.
Συμμετέχει εθελοντικά σε πολιτιστικά σωματεία της ιδιαίτερης πατρίδας της και σε Κωνσταντινουπολίτικα Σωματεία. Είναι μέλος και συμμετέχει ενεργά πάνω από είκοσι έτη σε δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών σωματείων της Τήνου, όπως για παράδειγμα τον καθαρισμό και τη σήμανση των μονοπατιών της Καρδιανής.
Είναι μέλος της συντακτικής ομάδων της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΝΗΣ» και συμμετείχε στη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Καρδιανής σε μια συνεχή προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*