VIDEO: Στο ήμισυ οι επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων της Νάξου από το δήμο

admin
23/12/2015 10:53
 
 
 
Στο ήμισυ σε σχέση με πέρυσι θα είναι φέτος οι επιχορηγήσεις που θα λάβουν τα αθλητικά σωματεία της Νάξου από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι των νησιών του δήμου δεν επιχορηγούνται. Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης μιλώντας τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι πλέον τα οικονομικά του δήμου είναι πολύ δύσκολα και δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερη χρηματοδότηση αλλά και για χρηματοδότηση των Πολιτιστικών και λοιπών συλλόγων των νησιών του δήμου. Τα ποσά της επιχορήγησης που ανακοίνωσε ο κ. Μαργαρίτης είναι τα εξής:
 
Πανναξιακός Μπάσκετ – Βόλεϊ (ΠΑΟΝ): 7.500  (από 17.000 πέρυσι)
Πανναξιακός Α.Ο. (ποδόσφαιρο – στίβος): 5.000 (από 10.500 πέρυσι)
Αστέρας Τραγαίας: 2.300 (από 5.000 πέρυσι)
ΑΠΑΣ: 1.750 (από 3.500 πέρυσι)
Ναξιακός: 1.500 (δεν είχε χρηματοδοτηθεί πέρυσι)
ΠΑΣ Νάξου: 2.500 (από 5.000 πέρυσι)
ΑΜΣ Φιλωτίου: 4.500 (από 9.000 πέρυσι)
 
Ωστόσο όπως διευκρίνησε η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Καμπούρη, τα σωματεία που επιχορηγούνται με ποσά άνω των 3.000 ευρώ θα πρέπει την κάθε δαπάνη να την αναρτούν στο “Διαύγεια”.
 
Τι είπε η αντιπολίτευση
 
Απαντώντας σε ερώτημα του επικεφαλής των “Πολιτών” Βασίλη Βρούτση σχετικά με τα κριτήρια που καθόρισαν τα παραπάνω ποσά, ο Μανόλης Μαργαρίτης σημείωσε ότι αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν ανάλογα με την προσφορά και τις ανάγκες του κάθε σωματείου, όπως π.χ. ο ΠΑΟΝ διαφημίζει τη Νάξο.
Ο κ. Βρούτσης είπε ότι εάν θέλουμε ο ΠΑΟΝ να συνεισφέρει στην διαφήμιση του νησιού θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Τουριστική Επιτροπή. “Δεν διαφωνούμε με αυτό που προσφέρει ο ΠΑΟΝ, αλλά δεν είναι δικαιολογία ότι αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία και έχει ταξίδια… Κάποια άλλα σωματεία έχουν λιγότερους αθλητές και έχουν διάθεση να κάνουν πράγματα, όμως τους λείπουν οι χρηματοδοτήσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Η Ευδοκία Ψαρρά εξέφρασε τη διαφωνία της για το γεγονός ότι δεν χρηματοδοτούνται οι Πολιτιστικοί κ.λπ. σύλλογοι και ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ στον τ. δήμο Νάξου.
“Είναι απαράδεκτη η κατανομή. Παραβλέπετε την ανάγκη των Πολιτιστικών Συλλόγων και το γεγονός ότι η Νάξος έχει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Αντίθετα επιχορηγείτε αθλητικά σωματεία που λειτουργούν με επαγγελματίες αθλητές… Να επιχορηγούνται οι σύλλογοι που έχουν Ναξιώτες…” τόνισε η κ. Ψαρρά. 
 
Ο κ. Νίκος Μαϊτός που ζήτησε διπλασιασμό των επιχορηγήσεων, ρώτησε σχετικά με το τέλος υπέρ του πολιτισμού, αθλητισμού παιδείας που πληρώνουν οι δημότες του τ. δήμου Νάξου: “Εισπράττετε αυτό το τέλος; Τι ποσόν είναι; Δεν θα έπρεπε να αποδίδεται;” 
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης απάντησε ότι εισπράττεται το συγκεκριμένο τέλος και δίνεται σε υποδομές και στην παιδεία. Όπως επίσης αναφέρθηκε το ποσόν που εισπράττεται από αυτό το ειδικό τέλος είναι περίπου 240.000 ευρώ.
 
“Εμείς επιτελούμε έργο” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΝ Σταμάτης Καπίρης που εξέφρασε τη δυσφορία του σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν για την ομάδα του. ” Άκουσα για επαγγελματίες παίκτες και ενίσταμαι… Εμείς επιτελούμε έργο, αν τα αφήναμε θα δημιουργούσαμε πρόβλημα. Αυξήστε μας τα χρήματα κι αφήστε μας να δουλέψουμε” είπε.
 
Να σημειωθεί τέλος ότι μπορεί να μειώθηκε στο ήμισυ ή και περισσότερο η φετινή χρηματοδότηση, ωστόσο υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην πάρουν καθόλου χρήματα τα σωματεία, αφού οι προθεσμίες για την έγκριση των παραπάνω ποσών επιχορήγησης είναι πολύ περιορισμένες και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εγκριθούν και να φτάσουν στα ταμεία των σωματείων. 
 
 

{youtube}CVf3fyXbKuE{/youtube}

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*