Champions και Europa League στην εποχή του κορωνοϊού

Άκης Αξαόπουλος
08/08/2020 10:43
 
 
 

 

Ο κορονoϊός έχει δυστυχώς μπει στην καθημερινότητα μας από τον Μάρτιο και είναι εντελώς άγνωστο πότε θα βγει. Πολλά αθλητικά γεγονότα έχουν μπει στον πάγο σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που αναβλήθηκαν για το 2021, κοστίζοντας πολλά στους αθλητές αλλά και στους παράγοντες. Αν δεν μπορείτε να πάτε στο γήπεδο τι θα λέγατε να στοιχηματίσετε; Ο Ονλάιν Στοιχηματισμός NetBet σας προσφέρει απίστευτη διασκέδαση αλλά και κέρδη. Είτε θέλετε να παίξετε με τους αγώνες της Europa League, είτε της Champions League, η NetBet είναι εδώ για εσάς, έχοντας συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κερδίσετε το στοίχημα. Αν είστε από εκείνους που συχνά πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους, τότε δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε την ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα και να ζήσετε την ένταση του αγώνα λεπτό προς λεπτό.

Η UEFA πάντως εργάζεται σκληρά για να βάλει τον αθλητισμό πάλι μέσα στην ζωή μας και πήρε πολλές αποφάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα lockdown και τα κρούσματα ανά ομάδα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις. Aν ο γηπεδούχος είναι σε καραντίνα και η χώρα του δεν επιτρέπει να διεξαχθεί αγώνας τότε είναι υποχρεωμένος να βρει άλλη έδρα, είτε μέσα στην χώρα του, είτε εκτός αλλιώς χάνει στα χαρτιά. Ακόμα και αν φταίει η κυβέρνηση της χώρας του γηπεδούχου και δεν γίνει ο προγραμματισμένος αγώνας, τότε πάλι χάνει στα χαρτιά.

Ο μόνος λόγος για να μην παίξει μία ομάδα, είναι να έχει πάνω από δέκα κρούσματα. Αν έχει λιγότερα, μέχρι δέκα δηλαδή τότε πρέπει να παίξει με τους 13 δηλωμένους στην λίστα Α. Αν δεν μπορεί να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό, τότε πρέπει να συμπεριλάβει και παίκτες που είναι εκτός λίστας. Αν δεν τα καταφέρει να συμπληρώσει τους παίκτες τότε χάνει στα χαρτιά με 3-0.

Mέσα στους νέους κανονισμούς δεν γινόταν να παραλείψουν τον διαιτητή. Αν ο διαιτητής έχει κορονοϊό, τότε πρέπει να βρεθεί άμεσα αντικαταστάτης διορισμένος από οποιαδήποτε ομάδα είτε την γηπεδούχο είτε την φιλοξενούμενη. Στην έσχατη περίπτωση δεν χρειάζεται καν να είναι μέλος της FIFA.

Όλοι αυτοί οι νέοι κανονισμοί αποφασίστηκαν, σχεδόν μετά την αποκάλυψη μίας Ολλανδικής εφημερίδας πως εξετάστηκαν ενενήντα άτομα από όλη την ομάδα συμπεριλαμβανόμενου και του τεχνικού επιτελείου του Άγιαξ και βρέθηκαν 13 θετικά κρούσματα. Επίσης τέλος Ιουλίου τρεις Ισπανικές ομάδες ανακοίνωσαν πως κάποιοι παίκτες τους ήταν θετικοί στον Covid-19. Ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ύποπτα κρούσματα στον ΠΑΟΚ και οι αρμόδιες αρχές προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Μάλιστα εκτός από το ποδόσφαιρο ο ιός πέρασε και στην εθνική ομάδα πόλο με πέντε κρούσματα.

Το σίγουρο είναι πως πλέον ακόμα και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα πράγματα θα είναι αλλιώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς κάνουν συναντήσεις προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Οι κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό, μειώνοντας τον ΦΠΑ των εισιτηρίων και την φορολογία στα συμβόλαια των προπονητών. Ωστόσο όλοι νιώθουν μια αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον, βλέποντας τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει μέρα με την μέρα. Το σίγουρο είναι πως σε όποιο χώρο και να είμαστε πρέπει να τηρούμε όλες τις προφυλάξεις της Πολιτικής Προστασίας γιατί κανείς δεν είναι απυρόβλητος από τον ιό.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*