Δύο μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο TORNADO

admin
14/09/2015 18:27
 
 
 

Νέα τεράστια επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης TORNADO που έγινε στην Γαλλία οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν δύο μετάλλια.

 

Το χρυσό με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη- Κώστα Τριγκώνη και το χάλκινο με τους Νίκο Μαύρο Αλέξη Ταγαρόπουλο.

Έλαβαν μέρος 30 σκάφη από οκτώ χώρες και έγιναν 10 ιστιοδρομίες. Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης τερμάτισαν πρώτοι στις 9 κούρσες και έφεραν μία τέταρτη θέση .

Οι καιρικές συνθήκες ήταν από μπουνάτσα έως λίγο αέρα και παρά τις 9 πρωτιές η αποστολή των ιστιοπλόων από την Θεσσαλονίκη είχε αρκετές δυσκολίες. Μίλησε, όμως, η μεγάλη εμπειρία τους και η κλάση τους ως αθλητές.

Για τους Πασχαλίδη-Τριγκώνη αυτό ήταν το 5ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα . Έχουν προηγηθεί τα μετάλλια το 2011 στην Ελβετία , το 2012 στην Ιταλία ,το 2013 στην Ισπανία και το 2014 στην Αυστραλία.

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν και οι Μαύρος-Ταγαρόπουλος , οι οποίοι τερμάτισαν 2,2,3,2,3,3,3,3,8,2 .

Έτσι , στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ι. Πασχαλίδης-Κ.Τριγκώνης με 9 βαθμούς, ακολούθησαν οι Γερμανοί Ρ.και Ν. Γκάμπλερ με 21 βαθμούς και 3οι ήταν οι Ν. Μαύρος – Α. Ταγαρόπουλος με 23 β.

Ο κυβερνήτης του χρυσού ελληνικού σκάφους Ιορδάνης Πασχαλίδης δήλωσε:

«Ο αγώνας ήταν δύσκολος και είμαστε ικανοποιημένοι που για μια ακόμα χρονιά κατακτήσαμε την 1η θέση. Με τον Κώστα είμαστε συνέχεια στην θάλασσα , η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μας και μοναδικός μας στόχος είναι να διατηρηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο όσο γίνεται περισσότερο».

 

Πηγή: protothema.gr

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*