Cyclades Regatta 2015: Πρώτος σταθμός η Πάρος

Εκκίνηση αγώνα
admin
28/06/2015 21:23
 
 
 
Εκκίνηση αγώνα

Από το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού δόθηκε η εκκίνηση του φετινού 21st Cyclades Regatta 2015 του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, την Κυριακή 28 Ιουνίου στη Τζιά , η οποία ακολουθεί και όλο τον αγώνα. Την εκκίνηση του αγώνα εδωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Ελισσάβετ Χατζηνικολάου, παρουσία του Δημάρχου Κέας, Ιωάννη Ευαγγέλου.
Με ΒΔ άνεμο εντάσεως 4-5 μποφόρ σήκωσαν πανιά τα 63 σκάφη για το πρώτο σκέλος του Αγώνα και τα 60 ναυτικά μίλια απόστασης από την Παροικιά της Πάρου.
 
Οι 550 Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι θα αρμενίζουν στη θάλασσα του Αιγαίου έως την Κυριακή 5 Ιουλίου με στάσεις στην Πάρο, Αμοργό, Κουφονήσι και τερματισμό στην Σίφνο.
Πρώτος σταθμός του Αγώνα η Πάρος!
Υποδοχή έκπληξη των ιστιοπλόων του πρώτου σκάφους «
ERYTTOSIICOSMOTE» που πέρασε την γραμμή τερματισμού ετοίμασαν ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρήστος Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, Λευτέρης Πόλος, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Αναστάσιος Σιγάλας και εκπρόσωποι του συλλόγου γυναικών Πάρου «Αρηίς» και του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων. Η επιτροπή του αγώνα ΝΟΤΚ τους δώρισε προσωπικό γραμματόσημο των ΕΛ.ΤΑ, ειδικά σχεδιασμένο για τον αγώνα.
Οι αθλητές και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Πάρου συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία ολοκλήρωσης της πρώτης αγωνιστικής ιστιοδρομίας του αγώνα. Τα σκάφη που έφταναν στο λιμάνι της Πάρου είχαν την δυνατότητα με την βοήθεια του Λιμεναρχείου Πάρου να δέσουν στο λιμάνι, σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων με δωρεάν νερό και ρεύμα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του νησιού.
Τα σκάφη άρχισαν να προσεγγίζουν την Παροικιά νωρις το βραδυ.
 
 
Νωρίς το απόγευμα κατέπλευσε το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο συνοδεύει τα σκάφη του Αγώνα καθως και το σκαφος του Λιμενικου απο την 6η ΠΕΔΙΛΣ, το οποιο συνοδεύει τα αγωνιζόμενα σκάφη σε όλες τις αγωνιστικές ιστιοδρομίες.
Νερά και σάντουιτς πρόσφερε ο «ΕΛΑΙΩΝΑΣ»
restaurant σε όλα στα σκάφη που τερμάτιζαν την πρώτη ιστιοδρομία από Τζιά ενώ το βράδυ της άφιξης το «NEMOBAR» διοργανώνει welcome πάρτι με κερασμένο το πρώτο κοκτέιλ.
Αύριο το πρωί το Αρτοζαχαροπλαστείο «Ζουμής» θα προσφέρει πρωινό κέρασμα και από μια σακούλα πάγο στα σκάφη ενώ το μεσημέρι
o Ν.Ο.Πάρου διοργανώνει αγώνες beach volley και beachtennis στο beach πάρτι με κερασμένη μπύρα “Pils Hellas”.
Από το πρωί τα ΕΛ.ΤΑ βρίσκονται στο λιμάνι της Πάρου με την ειδική σειρά γραμματοσήμων,
folder και κάρτες για τα νησιά σταθμούς του αγώνα, τα οποία σχεδιάστηκαν ειδικά για το Cyclades Regatta 2015 και τον ΝΟΤΚ. Οι ιστιοπλόοι έχουν τη μοναδική ευκαιρία να σχεδιάσουν το προσωπικό τους γραμματόσημο και να στείλουν τις αναμνηστικές κάρτες του αγώνα από τα stand του ΕΛ.ΤΑ με τη σφραγίδα του αγώνα.
Το CYCLADES REGATTA 2015 διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τελείται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α, του Ε.Ο.Τ, των ΕΛΤΑ με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού.
 Υποδοχή του πρώτου σκάφους Eryttos II - Cosmote
Υποδοχή του πρώτου σκάφους Eryttos II – Cosmote


Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το
skipper on deck.
Χορηγοί του αγώνα η
YAMAHA, η LOWRANCE, η Jaquar Land Rover και η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου.
Τον αγώνα συνοδεύει το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού.

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*