Ρεκόρ συμμετοχών στον “CYCLADES REGATTA 2015”

admin
26/06/2015 21:46
 
 
 
 
Με ρεκόρ συμμετοχών από 63 σκάφη φέτος ο 21ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ‘CYCLADES REGATTA 2015’ του ΝΟΤΚ και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με την συνάντηση κυβερνητών και δεξίωση στο Πολεμικό Μουσείο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ Ελισσάβετ Χατζηνικολάου.
Ο Διοικητής του «Αβέρωφ», πλοίαρχος Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος καλωσόρισε τους κυβερνήτες και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του ΝΟΤΚ. Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Ελισσάβετ Χατζηνικολάου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, ο δημάρχος  Αμοργού ναύαρχος Νικόλαος Φωστιέρης δήλωσε ενθουσιάσμενος και ανυπόμονος να υποδεχθεί την ρεγκάτα στο νησί του.
Ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Παντελής Παυλίδης δώρησε συλλεκτικά γραμματόσημα του Αγώνα , τυπωμένα για τον ΕΟΤ και το Πολεμικό Ναυτικό στον πλοίαρχο Χαλαραμπόπουλο και στην πρόεδρο του ΕΟΤ. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία φέτος είναι συνδιοργανωτής του αγώνα και για την υποστήριξη τους και την αιγίδα στον Αγώνα το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον ΕΟΤ, την Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου και τους επίσημους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ και Skipper on Deck.
 
 
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι ιστιοπλόοι τα συλλέκτικά γραμματόσημα του αγώνα από τα ΕΛΤΑ.
Μοιράστηκαν οι οδηγίες πλου και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και απονομών που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα νησιά, χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια του ΕΟΤ για τα νησιά και στα πληρώματα δόθηκαν αναμνηστικά κυκλαδίτικα ειδώλια, μπλουζάκια καπέλα και βραχιολάκια σε τσάντες του Αγώνα, αντηλιακά ΚΟRRΕS, οικολογικά απορρυπαντικά PLANET και φάκελος τσάντα από πανί της Sailselect. 
Στην δεξίωση που ακολούθησε υπό τους ήχους του σαξόφωνου του Γιώργου Κωνσταντάκη οι αθλητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το πρόγραμμα του  φετινού Αγώνα του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ο οποίος καινοτομεί αυξάνοντας από 3 σε 5 τα νησιά που επισκέπτεται!
Οι 550 Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι έως την Κυριακή 5 Ιουλίου θα αρμενίζουν στη θάλασσα του Αιγαίου έως με εκκίνηση από την Τζιά, ρότα για την Πάρο, Αμοργό και Κουφονήσι και τερματισμό στην Σίφνο.
Το επόμενο ραντεβού των 63 σκαφών και των πληρωμάτων είναι το Σάββατο στο νησί εκκίνησης, την Τζιά, ημέρα υποδοχής και γιορτής όλου του νησιού για το αγώνα!!!
 
 
Το CYCLADES REGATTA 2015 διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τελείται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α, του Ε.Ο.Τ, των ΕΛΤΑ με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.
Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το
skipper on deck.
Χορηγοί του αγώνα η
YAMAHA, η LOWRANCE, η Jaquar Land Roverκαι η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου.
Τον αγώνα συνοδεύει το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού
(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*