Μαραθώνιος 2018: Η 13χρονη Ναξιώτισσα που έκλεψε την παράσταση στα 10 χλμ. (video)

 
 
 

skarkou marathonios 1

Ο 36ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είχε πολλούς πρωταγωνιστές, όμως αυτή που σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η 13χρονη Γλυκερία Σκάρκου από τη Νάξο, που έλαμψε και φέτος με την επίδοσή της, στον αγώνα των 10 χλμ.

Η Γλυκερία, είναι μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου και είχε στρέψει πάνω της τα βλέμματα όταν τερμάτισε τρίτη στα 5 χιλιόμετρα στον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Τον Νοέμβριο επέλεξε να τρέξει στα 10 χιλιόμετρα στα πλαίσια του Μαραθωνίου.

«Είχα το όριο ηλικίας και το εκμεταλλεύτηκα. Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας και θα ξαναέτρεχα 10 χιλιόμετρα», είπε στον τερματισμό η 13χρονη Γλυκερία η οποία έκλεψε ξανά την παράσταση.

Φέτος, η νεαρή αθλήτρια έπιασε το όριο ηλικίας και κατάφερε να τρέξει στα 10 χλμ στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Τερμάτισε στην 5η θέση του αγώνα με χρόνο 37.41.

skarkou marathonios 2

Τη στιγμή του τερματισμού η Γλυκερία αποθεώθηκε από τους θεατές που επιβράβευσαν την προσπάθειά της στον πρώτο της αγώνα στα 10 χλμ.
Στις δηλώσεις της ήταν πολύ χαρούμενη, αλλά και… άνετη αφού είπε ότι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στον αγώνα, με τη βοήθεια όσων θεατών την ενθάρρυναν.
«Ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα. Υπήρχε κόσμος στη διαδρομή που μας εμψύχωνε και ήταν ένας ωραίος αγώνας» είπε ενώ δεν έκρυψε τον πόθο της να τρέξει μαραθώνιο.

«Το ελπίζω, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται» είπε αναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν μπορεί λόγο ηλικίας να αγωνιστεί στον αυθεντικό Μαραθώνιο.

Όταν ρωτήθηκε εάν θέλει να γίνει μαραθωνοδρόμος η απάντηση της Γλυκερίας (χωρίς ιδιαίτερη σκέψη) ήταν «εννοείται»!

Να σημειωθεί ότι στα 10 χλμ. νικητές ήταν ο Γιώργος Τάσσης (30.29, ρεκόρ διοργάνωσης) και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (35.23), ενώ στα 5 χλμ. ο Ανδρέας Δημητράκης του Πανναξιακού (14.47) και η Ανθή Κυριακοπούλου (17.28).

{youtube}dLH1ct8wKho{/youtube}

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*