Hellenic Match Racing Tour 2015: Το ταξίδι ξεκίνησε (video + φώτο)

admin
02/05/2015 22:23
 
 
 

 

Το εναρκτήριο λάκτισμα του πρώτου αγώνα του Hellenic Match Racing Tour 2015, του HMRTSani Cup, δόθηκε σήμερα στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Sani Resort στην Χαλκιδική.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της περυσινής διοργάνωσης, η “Nespresso VMG Team με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μάντη, η “Solgar Ursa Minor του Ιάσονα Σπανομανώλη, η “Tsoulfas Sailing Team του Θοδωρή Τσουλφά και η “Dark and Stormy του Στρατή Ανδρεάδη, μαζί με τέσσερις διεθνείς κορυφαίες ομάδες προερχόμενες από τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία και την Τουρκία, αλλά και τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκαν σε match race “μονομαχίες” στον πανέμορφο κόλπο της Σάνης στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Μετά το τέλος της πρώτης μέρας των αγώνων κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν 30 αναμετρήσεις, η περυσινή νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης, “Nespresso VMG Team”, ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της, δείχνοντας ότι και φέτος βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί. Ο Παναγιώτης Μάντης και το πλήρωμά του, σημείωσαν πέντε νίκες σε ισάριθμες μονομαχίες, μία εκ των οποίων ήταν απέναντι στην ομάδα “Solgar Ursa Minor”, με την οποία διεκδίκησαν πέρυσι το βαρύτιμο τρόπαιο. Από κοντά, ακολουθούν οι “Hellenic Police και “Dark and Stormy με τέσσερις νίκες και μία ήττα (με αυτή τη σειρά, αφού η ομάδα του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου κέρδισε στη μεταξύ τους “μάχη” αυτή του Στρατή Ανδρεάδη). Έπεται η “Team Αlandia GP Batteries” (Φινλανδία), η “Team Ulrikkeholm”(Δανία), η “Solgar Ursa Minor και η “Tsoulfas Sailing Team”, που έχουν από τρεις κερδισμένες “μονομαχίες”.

Η αυριανή δεύτερη μέρα των αγώνων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διεξαχθούν 36 ακόμα αναμετρήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η προκριματική φάση (Round Robin). Οι οκτώ καλύτερες ομάδες, θα προκριθούν στην τελική φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, όπου και θα αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής του HMRTSani Cup.

{youtube}pDMNQ1i6NQY{/youtube}

Πριν την έναρξη των αγώνων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Sani Resort, η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, η οποία “παντρεύτηκε” με το Skippers meeting, όπου τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των αγώνων. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε εκ μέρους της διοίκησης o Φωκίωνας Ζησιάδης, αντιπρόεδρος της ΣΑΝΗ ΑΕ, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική συνεργασία με το Hellenic Match Racing Tour και το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, η οποία ευελπιστεί να γίνει θεσμός. Απο τη μεριά του ο εκπρόσωπος της Icarus Sailing Media, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της νέας αυτής συνεργασίας καθώς και της συμμετοχής σημαντικών Ευρωπαίων αθλητών σε αυτή τη δεύτερη χρονιά του Hellenic Match Racing Tour.
 
Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων μετά την ολοκλήρωση της 1ης μέρας του HMRTSani Cup:
 
W
L
TEAM NESPRESSO VMG
5
0
TEAM HELLENIC POLICE
4
1
TEAM DARK & STORMY
4
1
TEAM SOLGAR URSA MINOR
3
2
TEAM ALANDIA GP BATTERIES
3
2
TEAM ULRIKKEHOLM
3
2
TSOULFAS SAILING TEAM
3
2
TEAM TURKUAZ
2
3
TEAM ANNA
2
3
TEAM NCTh
1
4
ΤΕΑΜ TAMUMM ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
0
5
TEAM ELLINIXX
0
5

 

Φώτο: Icarus Sailing Media 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*